Månadsrapport – Mars 2021

204

Snart har hela april månad passerat och först nu kommer månadsrapporten från mars.

Jobb, ett akut stambyte hemma i huset och ännu mer jobb är anledningen till att tiden till en månadsrapport inte funnits. Dessutom är listan lång med andra saker jag skulle vilja ta upp. Men kanske tar jag mig i kragen framöver. Visserligen kom det ju två inlägg här i april, det ena gällande att långivaren FIN Yritysrahoitus börjat publicera lån på Income Marketplace och det andra om att jag nu avslutat mina investeringar på Crowdestor samt Viventor. Av den anledningen finns dessa två inte längre kvar i månadsrapporten.

- Annons -

Iuvo kom och försvann

1 mars öppnade jag ett konto på Iuvo och överförde 150€ till detta. Gick någon vecka och jag kände mig inte riktigt hemma på plattformen och jag valde därför att sälja av mitt lilla innehav på andrahandsmarknaden, detta med en liten rabatt. Detta resulterade i att jag gjorde en förlust på 1,23%.

En sak som störde mig otroligt mycket och faktiskt var den anledningen till att jag avslutade nästan lika fort som jag började var Iuvo:s svårighet att acceptera ett val jag gjorde när jag registrerade mitt konto där. Direkt efter registreringen valde jag att klicka ur de rutorna för sms och telefon som finns som alternativ för hur jag vill kommunicera med Iuvo. Trotts detta valde man att ringa mig flera gånger vilket jag tycker är otroligt dåligt och detta stör mig en hel del. Detta är inte en engångsgrej just för mig utan detta beteende har påpekats även av andra. Skärpning!

 

Robocash kom och blev kvar

En annan aktör jag tog in i portföljen, och som även är kvar, är Robocash vilka jag länge funderat på men först nu tagit in i portföljen. Robocash är en helautomatisk utlåningsplattform för P2P som lanserades i februari 2017. Plattformen är en integrerad del av Robocash Group som bildades i Ryssland 2013. Sedan starten 2017 har man via plattformen finansierat lån till ett värde av ca 231.000.000€ som i sin tur gett en total avkastning på 2.900.000€ till investerarna.

Vad jag sett och läst hittills verkar det vara en plattform som är stabil och dessutom kräver väldigt lite aktiv inblandning från dig som investerare. Vissa gillar att vara väldigt aktiva själva men här finns det inte så mycket att peta i. I princip ställer du in dina kriterier för din portfölj och sedan matchas detta mot tillgängliga lån.

Ackumulerade avkastningen

Den ackumulerade avkastningen är nu uppe i 17062:-. Alltså den avkastning jag fått i form av utdelningar samt räntor under åren. I februari passerade räntor den summan jag fått i utdelningar men i mars bytte dessa två återigen plats när utdelningssumman åter gick om. Anledningen till detta skulle jag påstå beror på mitt slutliga utträde från Crowdestor och Viventor vilket ledde till en viss kreditförlust som drogs av från ränteinkomsten för mars månad. Detta innebar att ränteinkomsten för mars stannade på hela 18:-. Så länge det är på plus får man vara glad.

Estateguru bjöd på 5,54€vilket är en viss minskning mot för förra månaden. Men då mina investeringar där har både månads samt kvartalsvis återbetalning är detta i sig inget konstigt. #8197 Development loan – 2.stage (Sweden) fortsätter att vara försenat tillsammans med #1615 Bridge loan (Estonia). Det förstnämnda var i mars cirka två månader försenat och det andra cirka en månad. I övrigt funkar det bra.

Evostate fortsätter jag att minska mitt innehav och i mars tog jag ut ytterligare 164€ som flyttades till andra aktörer. 14,94€ inkomst i form av räntor blev det. Kommer inte att lämna plattformen men från att ha haft en rejäl övervikt mot Evo kommer jag att minska ner innehavet till att ligga på samma nivå som de övriga i min portfölj. När detta är gjort kommer jag säkerligen att öka i Evo lika som i övriga innehav.

Mars var den första månaden då Income Marketplace gav min en ränteintäkt, detta i form av 1,94€. Överförde ytterligare 300€ till kontot. Har för avsikt att öka mer framöver.

Lendermarket fortsätter att ticka på och mars bjöd på 11,67€ i inkomst under mars. Fortsätter att balansera mina innehav vilket ledde till att ytterligare 100€ togs ut i mars och flyttades till andra aktörer. Återigen beror inte detta på att jag är missnöjd utan det faktum att jag vill balansera hela mitt innehav.

LendSecured har börjat komma till rätta med sina små problem. Har observerat att många har mindre buggar men gänget på LendSecured är observanta och jobbar snabbt med att rätta till de fel som påtalats. Detta uppskattas och min tidigare beslut om att avvakta med nya insättningar omvärderades och jag överförde ytterligare 94€ till plattformen i mars. Inkomsten från plattformen slutade på 7,07€ och då handlar det både om räntor samt bonusar.

Mintos bjöd på 6,79€ i räntor i mars. I övrigt är det inte mycket att säga. Tror mig ha hittat en bra mix av stabila långivare att ha i min portfölj. Om jag valt rätt återstår väl att se i framtiden. Pengar i recovery står kvar på 116,92€. Överförde ytterligare 112€ till Mintos i mars.

Mars månad bjöd på 8,61€i räntor på Moncera. Detta är helt i linje med nivån jag förväntat mig utifrån summan jag har investerad där. Mina ändra inställningar i autoinvesten verkar fungera bra och jag är i stort sett fullinvesterad hela tiden.

10,45€ i räntor kom det från PeerBerry. Tråkigt nog är det inte mycket mer än så att säga om innehavet här. Att det saknas drama kanske ska ses som något positivt. Dessvärre blir ju rapporten kring innehav som dessa lite smått ointressanta då det inte finns så mycket att säga. Ska man nämna något var mars första månaden jag passerade 10€ i ränteinkomst för en enskild månad på PeerBerry.

Inkomsterna från Reinvest24 tog i mars ett kliv upp till 11,33€. I övrigt har jag inte tillfört något nytt kapital hit och de ränteåterbetalningar som gjorts har återinvesterats i nya andelar i de olika projekten. Allt utifrån inriktningen av ränta på ränta.

Månadens nykomling Robocash han med att leverera 1,51€ i räntor under månaden.

ViaInvest gick i mars ner till 1,2€ i räntor. Ytterligare 70,34€ togs ut från plattformen och i april kommer hela innehavet att vara nere på 0. Viainvest har varit lite av en besvikelse för mig. Dock inte sett till avkastning utan andra detaljer. Mer om dessa i ett eget inlägg.

SaveLend, Toborrow och Kameo

I mars fick jag 3,59:- i räntor från dessa tre aktörer. Fortsätter min resa mot att avsluta helt hos dessa.

Kapital i risk

Grupeer

 • 392,30€

Mintos

 • 2,55€ – Capital Service
 • 72,64€ (-51,89€) – Monego
 • 1,91€ – Alexcredit
 • 4,32€ – Cashwagon
 • 35,50€ – Finko

Som jag nämnde i början av rapporten har jag avslutat mina investeringar hos Viventor och de pengar som fanns kvar där har jag skrivit av som en kreditförlust. Kreditförlusten hamnade på 16,99€ men den totala avkastningen slutade ändå på plus här vilket du kan läsa mer om här.

Total summa i risk 31/3-2021 -> 509,22€ (-25,88€)

Aktieutdelningar

Under mars månad fick jag utdelningar på totalt 752,12:- från elva av mina innehav.

(Beloppen är efter avdragen källskatt)

 • NorthWest Healthcare Properties REIT 40,07:-
 • Exchange Income Corp 39,53:-
 • Realty Income Corp 18,60:-
 • McDonalds Corp 27,91:-
 • 3M Co 53,61:-
 • Archer-Daniels-Midland Co 34,25:-
 • Enbridge Inc 141,48:-
 • Essity 81:-
 • Castellum 96,60
 • Axfood 108,75:-
 • AstraZeneca 110,32:-
- Annons -
Föregående artikelFIN Yritysrahoitus nu på Income Marketplace
Nästa artikelReinvest24 OÜ har ökat sitt aktiekapital

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here