FIN Yritysrahoitus nu på Income Marketplace

180

I slutet av mars meddelade Income att finska långivaren FIN Yritysrahoitus nu kommer att publicera lån på plattformen.

FIN Yritysrahoitus är en finsk låneproducent som specialiserat sig på finansiering till små och medelstora företag i Finland. Efter att ha etablerats i februari 2014 har företaget blivit en känd låneproducent bland finska företag och man har nyligen även inlett ett samarbete med Europeiska investeringsfonden. FIN Yritysrahoitus har hittills lånat ut 6,8 miljoner euro och man hade i mars en aktuell låneportfölj på 1,2 miljoner euro.

- Annons -

Lånens löptid är upp till 24 månader med en årsavkastning för oss investerare som anges till 7%. Lånen löper på med månadsavbetalning och FIN Yritysrahoitus har 22% skin in the game på samtliga lån.

Personligen tycker jag att den förväntade årsavkastningen är i det lägsta laget. Visst kan jag tycka att Finland är en intressant marknad men jag är lite osäker kring hur lånen kommer att prestera. Om man ser till de finska lånen som publicerats på EstateGuru har det förekommit en del strul med dessa. Nu ska man dock komma ihåg att det i deras fall handlar om lån riktade mot fastigheter så man kanske inte kan dra paralleller rakt av. Men det är ändå något jag har i bakhuvudet. Jag har endast en mindre summa investerade i dessa lån och summan var i skrivandets stund 3,6% av mitt totala innehav på Income Marketplace.

- Annons -
Föregående artikelNollat Crowdestor och Viventor
Nästa artikelMånadsrapport – Mars 2021

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here