Kapital i risk redovisas på nytt sätt

336
Bild av Gerd Altmann från Pixabay

Börjar med att önska er alla ett gott nytt år. I det här inlägget kommer jag att redogöra för kapital som just nu är i risk och hur detta kommer att redovisas framöver.

Till att börja med, om man ska vara riktigt petig, så är väl allt kapital i risk när det investeras i olika saker. Men det jag menar här är pengar som av olika anledningar inte återbetalas enligt plan.

- Annons -

Har under hösten funderat mycket på hur detta ska redovisas och då har jag främst tänkt på hur mina pengar i Grupeer ska anges. Hade som ni kanske vet tänkt skriva av Grupeer som en kreditförlust vid årsskiftet men då det fortfarande är en pågående rättsprocess mot dom så känns det konstigt att gå händelserna i förväg. Förutom Grupeer har jag ett mindre belopp på Viventor och även en del pengar på Mintos som är i risk att bli kreditförluster. Men precis som Grupeer är det inte helt fastslaget att det är just en kreditförlust ännu och därför känns det också fel att lista dessa som sådana.

Däremot kommer jag att mer specifikt börja redogöra för beloppen och på vilka plattformar och med vilka långivare det är problem. Tänkte börja med detta i nästa månadsrapport men valde att första ta upp detta i ett eget inlägg för att förtydliga mina tankar kring detta. På statistiksidan kommer även andelen av mitt totala sparande som är i risk att synas och just nu är det 2,4% av mitt totala sparkapital som är i risk.

Kapital i risk

Grupeer

  • 392,30€

Viventor

  • 16,77€ – Atlantis Financiers
  • 13,61€ – Twinero

Mintos

  • 2,55€ – Capital Service
  • 124,53€ – Monego
  • 1,50€ – Akulaku
  • 1,91€ – Alexcredit
  • 4,32€ – Cashwagon
  • 36,68€ – Finko

Total summa i risk 31/12-2020 -> 594,17€

Dessa uppgifter kommer att finnas med i månadsrapporterna framöver. Vartefter summorna ändras kommer detta att redovisas. Förhoppningsvis minskar beloppen vartefter och inget kommer att behövas skrivas av som kreditförlust.

Förutom att detta kommer att leda till att jag får en bättre överblick så visar det även för er som läser att det inte bara är att luta sig tillbaka och tro att allt är problemfritt. P2P/P2B är allt annat än riskfritt. Nu är det i skrivandets stund 2,4% av mitt totala sparande som är i risk. Räknar man istället bara in just den specifika investeringsformen är det hela 6,21% av detta det handlar om.

- Annons -
Föregående artikelLån från HeavyFinance listas nu på EvoEstate
Nästa artikelMånadsrapport – December 2020

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here