Uppdatering från ViVentor gällande Aforti

423

Under onsdagen skickade ViVentor ut ett meddelande där man informerade om den pågående processen med att driva in utestående kapital till investerarna från Aforti.

Personligen har jag ointressanta 0,40€ utestående till Aforti Finance så jag hade överlevt oavsett och jag har faktiskt inte brytt mig om saken så värt mycket. Processen med att driva in pengar från Aforti har hittills varit en långdragen process och ViVentor har fått en del kritik från investerarhåll för att man inte informerat om vad som händer.

- Annons -

Andrius Bolšaitis, CEO på ViVentor, ger idag svar på kritiken och kommer med en förklaring till varför man inte informerat om detta.

You might wonder why we have taken so long to inform you on what has been happening. By giving you updates on what we were about to be doing, we would have been giving Aforti insight into our future strategy. And this, as you might well imagine, was not something we wanted to do.

Andrius Bolšaitis, CEO ViVentor

Sedan i början av augusti 2019 har ViVentor försökt hjälpa Aforti Finance samt Aforti Factor med att sätta upp en betalningsplan och man har sedan dess lyckats få in cirka 50% av det utestående kapitalet. Man upprättade två olika planer, en för Factor och en för Finance. I Factors fall skulle man påbörja betalning enligt denna plan i februari 2020. I mars kunde ViVentor dock konstatera att Factor inte gjorde de betalningar man enats om. ViVentor beslutade då att ta till rättsliga åtgärder för att kräva in de cirka 100.000€ som Factor var skyldiga. Processen i sig har dock försenats med anledning av Covid-19 vilket i sig är förståeligt.

Processen hittills

 1. Från augusti 2019: Man genomförde flera förhandlingsrundor med Aforti, och resultatet var att man kunde övertyga Aforti att förbinda sig att genomföra deras betalningsschema. Parallellt med ViVentors juridiska team gjorde representanter från ViVentor många resor till Polen för att säkra detta resultat.
 2. 20-03-31: Aforti Factor misslyckades med att genomföra avtalet.
 3. 20-04-02 och 20-05-04: Man kontaktar Aforti Factor en sista gång gällande betalningen av skulden samt samlar in de nödvändiga handlingarna för att lämna in ViVentors krav till domstol.
 4. 20-05-19: Man lämnar in en stämning – det här förfarandet är kort men kräver många steg.
 5. 20-06-02: Ett domstolsbeslut utfärdades gällande beslag av Aforti Factors tillgångar.
 6. 20-06-22: En domare undertecknade domstolsbeslutet.
 7. 20-07-23: Domstolsbeslutet levererades till domstolens verkställighetsansvarig. Denna komplexa procedur genomfördes snabbt.
 8. 20-07-23: Verkställighetschef kan nu få tillgång till tillgångar från Aforti Factor och genomför nu åtgärder för att beslagta dessa.

*Ovan nämna gäller endast Aforti Factor. Aforti Finance´s betalningskrav går ut 31/7. ViVentor uppger dock att man kommer att genomföra samma process om betalningen uteblir från Finance.

Kommentarer från Aforti Factor

I enlighet med avtal mellan ViVentor och Aforti var ViVentor skyldiga att skicka information till Aforti om att detta meddelande skulle publiceras två dagar innan detta skedde. Detta så att Aforti ska kunna bemöta det som skrivs. Följande text var den som skickades till ViVentor.

 1. In 2020 so far, we have send to you Euro 80,5 thousand regarding repayment of Aforti Factor balance. The payments to you are made every month now.
 2. We have been informing you about the development of the situation in our business caused by COVID pandemic and the steps we undertake to protect our business and fulfill our obligations. Following implementation of new regulations in Poland regarding COVID and the practice on the financial market, in the letter sent to you on 1st April 2020 we have requested the extension of the repayment period of our obligations by 3 months. This request has never been addressed by you.
 3. Still, in the beginning of May 2020, in light of the worsening macroeconomic situation caused by COVID related lockdown of the economy, but still willing to honor our contractual obligations to you, we have requested to temporarily lower the amount of monthly payments until full recovery in December this year. This proposal has been turned down by you.
- Annons -
Föregående artikelMånadsrapport – Juni 2020
Nästa artikelMinskar hos Mintos

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here