Ännu inga betalningar på Monegolånen

421

Som ni kanske vet blev det rejält turbulent kring IuteCredit och Monego då centralbanken i Kosovo drog in tillstånden för de båda aktörerna i december 2019.

Personligen hade jag inte investeringar i de lån som IuteCredit hade på Mintos. Däremot hade jag 132.64€ investerade i lån från Monego. Och just idag har jag fortfarande 132.64€ utestående i dessa lån.

Enligt Mintos ska en extern aktör gått in och sagt att man kommer att gå in och se till att de avbetalningar som görs på Monegos lån når investerarna. Då detaljerna kring hur detta ska gå till har man till en början uppgett att man inledningsvis bara kommer att göra återbetalningar på de lån som försenats mer än 60 dagar.

I slutet av december betalade denna aktör in 293.985€ till Mintos. Jag har sedan ett par veckor tillbaka två lån som är mer än 60 dagar försenade. Jag kan alltså konstatera att jag inte fått ta del av någon av de cirka 300.000€ som betalats in.

Om jag ska vara helt ärlig är jag inte direkt bekymrad över detta i nuläget. Visst hade det känts lite bättre om man fått tillbaka någon stackars Euro genom denna betalning. Men det faktum att hela den här historien är relativt färsk och vi haft en hel del helgdagar som försenar processen gör att jag fortfarande är relativt lugn.

Vi får helt enkelt se vad som händer framöver. Lovar att komma med ytterligare uppdateringar i ärendet. För er som väntar på månadsrapporten för december så är den på gång.

- Annons -

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here