Kapital flyttat från Bondora Go & Grow

421

I den senaste månadsrapporten nämnde jag att jag funderade på hur jag skulle göra med de pengar jag hade på mitt Bondora Go & Grow-konto. Här kan ni läsa om vad jag kom fram till.

Först vill jag säga att jag tycker att Go & Grow är ett perfekt ställa att sätta in sina pengar i kortare perioder. Exempelvis om man har ett överskott av kapital som man just då vill avvakta med att placera. Då är det bättre att ha dom på G&G till en årsränta på upp till 6,75%. Hittills har jag inte sett att den varit lägre än så. Ränta betalas ut varje dag så resultat syns direkt. Kom dock ihåg att man tar en fast avgift på 1€ per uttag. Med andra ord är det ingen vinstaffär att placera mindre belopp under en kortare tid.

Bättre än kontot på banken

I början av augusti fick jag en familjemedlem, som för övrigt är helt ointresserad av investeringar, att sätta in en del av sitt sparkapital på Bondora G&G. Jag tyckte att personen iaf kunde testa och få lite avkastning istället för nollräntan på sparkontot. Sagt och gjort så överfördes 2000€ till G&G. När det här inlägget skrevs hade dessa pengar växt med 46,27€ på ganska exakt tre månader. (Inräknat 5€ registreringsbonus)

Flyttar kapitalet till Swaper

Men nu åter till mina egna pengar. Jag funderade på det här ett tag och kom helt enkelt fram till att jag faktiskt vet vart jag vill investera mina pengar. Varför då ha dessa sittande på G&G med en lägre ränta än andra ställen. Så jag gjorde helt enkelt slag i saken och flyttade de 317€ jag hade till mitt nyöppnade konto hos Swaper. Normalt erbjuder Swaper en årsränta på 12% vilket med enkel matematik är 5,25% bättre än G&G. När jag registrerade mig hos Swaper hade dom ett erbjudande som gav mig 2% extra utöver detta i 3 månader vilket alltså under tre månader ger mig 7,25% mer än G&G. Mer än dubbla avkastningen.

Enkelt och snabbt uttag

Att ta ut pengarna från Bondora var både enkelt och snabbt. Man valde bara uttagsmetod, i mitt fall SEPA. Belopp och till vilket konto. Kom ihåg att det bara går att ta ut pengar till ett konto varifrån du tidigare satt in pengar till Bondora.

Avgiften på 1€ drogs direkt och i mitt fall hade jag pengarna på mitt konto redan dagen efter fast jag registrerade uttaget på en söndag. Så jag misstänker att det är fullt möjligt att få ut pengarna samma dag om det sker på en vardag.

Med andra ord… Jag tycker att Bondora G&G är perfekt för tillfälliga placeringar av kapital för att sedan snabbt kunna ta ut dessa och placera på annat håll. I mitt fall hade jag redan flertalet alternativ varpå G&G kändes överflödigt. Jag kommer med all sannolikhet använda G&G i framtiden för just de ändamål jag angett ovan. Vill du testa Bondora så kan du registrera dig via denna länk och få 5€ insatt på ditt konto direkt efter registrering.

Kom dock ihåg att det är Bondoras funktion Go & Grow jag tar upp här. Deras vanliga alternativ för investeringar i P2P-lån har jag skrivit om tidigare och där är fortsatt min åsikt att det är bäst att hålla sig borta. Men det är min åsikt och andra har, och kommer säkert, lyckas bättre än mig på den fronten.

- Annons -

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here