Flera nya lånutgivare till Mintos

433

Under de senaste månaderna har flera nya lånutgivare anslutit sig till Mintos. I det här inlägget presenterar jag några av dessa.

EcoFinance utökar portföljen

Rysslandsbaserade EcoFinance har utökat sin portfölj med personlån utan säkerhet. Det handlar om lån på mellan 20 och 450€ med löptid på upp till 60 dagar. Lånen betalas av i två omgångar.

Utöver lånen som listas i Euro kommer man även att erbjuda investeringar i lån listade i Rubel. Personligen investerar jag bara i lån listade i Euro men är man ute efter högre avkastning så erbjuder man räntor upp till 19% för dessa lån mot för upp till 12% för de listade i Euro.

Alla dessa lån har återköpsgaranti som löser ut om lånet blir försenat minst 60 dagar. EcoFinance finansierar 10% av varje lån själva för att ha ”Skin in the game”.

Man erbjuder även ränta på försenade lån men observera att EcoFinance har en ”Grace period” på hela 15 dagar innan lånen börjar räknas som försenade.

Nya lån i Ukraina via SOS Credit

SOS Credit kommer att erbjuda investeringar i konsumentlån från Ukraina. Ett genomsnittligt lån är på 93€ med en löptid på cirka 22 dagar. Lånen kommer med en återköpsgaranti efter 60 dagar och du som investerare kan investera i lån upp till 13%.

SOS Credit betalar även ut ränta på försenade lån och man har en grace period på 0 dagar vilket innebär att lånen räknas som försenade redan första dagen efter sista betalningsdag.

Fler investeringsmöjligheter i Polen via Everest Finanse

Dessa polska lån som låntagaren kan söka via telefon, SMS eller via långivarens hemsida har löptiden på mellan 8 och 18 månader med ett belopp på mellan 140 och 3000€. Everst Finanse kommer till en början och på prov att lista sina lån i Euro på Mintos.

Ett genomsnittligt lån är i storleken 550€ med en löptid på 10 månader. Som investerare kan man förvänta sig upp till 8.5% avkastning på dessa lån. Everest behåller 5% av lånen själva som skin in the game. Utöver det kommer lånen med 60 dagars återköpsgaranti.

Everest betalar även ut ränta på försenade lån och man har en grace period på 0 dagar vilket innebär att lånen räknas som försenade redan första dagen efter sista betalningsdag.

Investera i estländska lån via ESTO

En av de nya aktörerna på Mintos är Esto som erbjuder konsumentlån på den estniska marknaden. Ett genomsnittligt lån hos ESTO uppges vara på cirka 600€ med en löptid på 10 månader. Lånen man erbjuder investeringar på varierar dock på mellan 3-48 månader med en maximal årsavkastning på 10%.

ESTO behåller 5% av lånen själva som skin in the game. Utöver det kommer lånen med 60 dagars återköpsgaranti. Man betalar även ut ränta på försenade lån och man har en grace period på 0 dagar vilket innebär att lånen räknas som försenade redan första dagen efter sista betalningsdag.

Zenka Finace erbjuder investeringar i Kenya

Att det dyker upp aktörer från regioner så som i det här fallet Afrika är mycket intressant och ger nya möjligheter i form av riskspridning. Lånen från Zenka har löptider på mellan 1 och 61 dagar och varierar mellan 12 och 182€ i lånebelopp. Som investerare kan du förvänta dig en årsavkastning på upp till 12%.

All Zenkas lån kommer med återköpsgaranti som löser ut om lånen är mer än 60 dagar försenade. Utöver detta behåller Zenka 10% som skin in the game. Zenka betalar även ut ränta på försenade lån och man har en grace period på 0 dagar vilket innebär att lånen räknas som försenade redan första dagen efter sista betalningsdag.

Bulgariska Stikcredit

Ännu en ny aktör på Mintos plattform är bulgariska Stikcredit. Stikcredit erbjuder investeringar i kreditlån med löptider på upp till två år. Som investerare kan du förvänta dig en årsavkastning på upp till 12% på dessa lån.

Stikcredit behåller 10% skin in the game på samtliga lån och man erbjuder en återköpsgaranti om lånen försenas mer än 60 dagar. Stikcredit betalar även ut ränta på försenade lån och man har en grace period på 0 dagar.

Ukrainska korttidslån via E-cash

E-cash uppger att man erbjuder korttidslån till personer i Ukraina mellan 20 och 65 år. För att få ett lån måste man ha ett aktivt mobilabonnemang, bankkort samt en solid kredithistoria.

Lånen varierar i belopp mellan 17 och 400€ med en löptid på upp till en månad med en årsavkastning på upp till 11%. E-cash behåller 10% skin in the game på samtliga lån och man erbjuder en återköpsgaranti om lånen försenas mer än 60 dagar. Man betalar även ut ränta på försenade lån och man har en grace period på 0 dagar.

Mina tankar

Personligen har jag lagt till alla dessa, utom EcoFinance, i min autoinvestprofil på Mintos. Anledningen till att jag inte tagit med EcoFinance är deras grace period på hela 15 dagar vilket är en för lång tid.

Om man kollar på E-cash och ESTO erbjuder dessa i nuläget räntor som ligger under inställningarna i på min autoinvest. Jag har dock valt att ha med dessa för att kunna få med deras lån vid de tillfällen då jag tillfälligt sänker min gräns för den ränta jag minst vill ha. Exempel på när detta kan ske är vid perioder då räntorna generellt sänks och jag sänker min räntenivå.

I nuläget har jag bara lyckats fått ett lån via EcoFinance och det var under en period då jag sänkte min räntenivå till lån ner till 10%. Då fick jag ett lån på 10,3% som redan ahr betalats av. I nuläget ligger min lägsta nivå på 11% och jag har i nuläget bara investeringar i E-cash från de som nämns i detta inlägg. Hittills har dessa, alla med 11% avkastning, löpt på utan problem.

- Annons -

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here