Ukrainska långivaren Alexcredit till Mintos

508

Långivaren Alexcredit som erbjuder korttidslån på den ukrainska marknaden har nyligen anslutit sig till P2P-plattformen Mintos.

Alexcredit grundades 2017 och är en av de ledande aktörerna på ukrainska online-mikrokrediter. Tack vare sin kreditvärdighetsalgoritm, som är baserat på ansökningsformulärets detaljer, beteendedata och kreditbyrådata, får låntagare ett kreditbeslut på mindre än 20 sekunder. Av de totala låneansökningarna är det endast ca 20-30% av ansökningarna som blir godkända.

Från och med mars 2019 har Alexcredit utfärdat 338.144 st lån värda cirka 23,9 miljoner euro.

”Varför vill vi gå med i Mintos? Vi har tekniken, vi förstår marknaden, vi har skapat ett varumärke och vi levererar bra ekonomiska resultat. Tillsammans med Mintos kan vi växa snabbare och nå utmärkta resultat!” ,säger Egorov Vadim, chef för Alexcredit.

Alexcredit på Mintos

Ukrainska utgivna kortfristiga lån från Alexcredit är noterade i Euro på Mintos och sträcker sig från 50 till 325€ med en löptid på 25 dagar. Du kan förvänta dig en genomsnittlig årlig avkastning på upp till 13%.

Alla Alexcredit-lån är säkrade med en återköpsgaranti. Detta innebär att lån som blir försenade i 60 dagar eller mer kommer att återköpas. För att behålla ”skin in the game” finansierar Alexcredit minst 10% av kapitalet i varje enskilt lån.

Lägger till Alexcredit i min autoinvest

I nuläget erbjuder man alltså en årlig ränta på 13%. Lånen kommer med återköpsgaranti och i Alexcredits fall har man en uppskovsperiod på noll dagar. Lånen anses därmed vara försenade direkt efter sista betalningsdagen. Alexcredit erbjuder även ränta för den period som lånet gått över tiden.

Tycker Alexcredit ser intressanta ut och självklart hamnar dom i min autoinvestportfölj.

- Annons -

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here