Ger Bondora Go & Grow chansen

744

Som ni tidigare kanske sett har jag inte direkt haft bra erfarenheter av Bondora och deras Portfolio Pro. Nu ger jag dock deras Go & Grow chansen.

Anledningen till att jag kom in på dessa tankar var att jag ville ha ett konto där jag kan ha pengar med bra ränta. Detta samtidigt som jag kan ta ut dessa när jag vill. Vissa av er minns kanske att jag tidigare sågat Bondora vid fotknölarna i detta inlägg. Men som jag även nämner där har jag inte testat Go & Grow och förhoppningsvis är det en bättre produkt. En liknande produkt är Mintos Invest & Access. Enligt vissa kan denna jämföras med Go & Grow men jag tycker att det finns en ganska stor detalj som man måste beakta om man tänkt ha en av dessa, vilket vi kommer till senare.

Vad är Go & Grow?

Kortfattat kan det kanske jämföras med en fond fast investeringen ligger mot Peer-to-Peer lån. Det enda du gör är att överföra pengar till ditt Go & Grow-konto på Bondora och sedan kan du i princip glömma bort pengarna till dess att du behöver dessa igen.

  • 6.75% årlig avkastning
  • Snabbare likviditet, du kan ta ut dina pengar direkt utan ansträngning
  • Ränta kommer in på kontot löpande dagligen
  • Låg risk då dina pengar investeras i ett stort antal lån med varierande risk
  • Du behöver endast betala skatt när du tar ut din vinst
  • Du betala bara en avgift på 1€ oavsett storlek på ditt uttag
  • Inga andra avgifter
  • Perfekt för nybörjare då inga tidigare erfarenheter krävs
  • Du behöver inte sälja några lån på en andrahandsmarknad för att få ut dina pengar igen

Varför G&G och inte Mintos Invest & Access?

Mintos I&A uppger att man kan förvänta sig en avkastning på 12.53% vilket är klart bättre än de 6.75% som G&G ger i avkastning. Men nu kommer den där detaljen som gör att jag väljer G&G före I&A.

Investerar du 1000€ i G&G och sedan väljer att ta ut dessa när värdet på din portfölj stigit till 1050€ så kan du direkt ta ut 1049€ då vi har en avgift på 1€. Om vi har samma scenario hos Mintos I&A så blir det hela lite klurigare. Om alla lån som Mintos placerat dina pengar i ligger inom betalningsplanen så kan du direkt ta ut pengarna utan avgift och få 1050€ i handen. Problemet är bara att om något av lånen passerat sin betalningsdag så kan du inte ta ut detta belopp. Tittar jag på mitt vanliga konto hos Mintos ligger 18% av mina investeringar som försenade just nu. Överför vi den procenten på de 1500€ som finns i vårat fiktiva I&A-konto är det 270€ som du inte kan ta ut när du vill. Du kan alltså bara komma åt 780€ av kontots värde. Resterande belopp blir tillgängligt vartefter lånen återbetalas eller återköps inom ramen för Buyback Guarantee. Till Mintos försvar ska sägas att man arbetar på att få till ett system som gör att man ska kunna få tillbaka pengarna direkt även om vissa lån är sena. Men det tar vi i beaktande den dagen det blir aktuellt.

Eftersom mitt huvudsakliga syfte med detta är att ha ett räntebärande konto där jag kan komma åt alla mina pengar direkt så faller valet i nuläget på Bondora Go & Grow.

Tydligt och enkelt

Att överföra pengar till G&G är enkelt och går snabbt. Du kan överföra via vanlig banköverföring, TransferWise, kort eller Trustly. Man ser tydligt hur mycket som man satt in, vad man fått i ränta och det totala beloppet. I bilden ovan ser du ett exempel från mitt konto som efter någon dag fått 0.01€ i ränta. Detta på min i nuläget blygsamma startsumma.

När Mintos ändrar sin rutin för sena lån är det möjligt att jag ändrar mig och flyttar kapital till deras I&A istället. På sidan p2pinvesting.eu pågår just nu ett experiment där man jämför de båda alternativen för att se vilket som ger dig dina pengar åter snabbast. Just nu leder Bondora G&G men det ska bli intressant att se om I&A kommer ikapp och när.

Observera att detta är mina tankar om Bondoras och Mintos automatiska ”fondkonton”. Den vanliga investeringsmodellen i P2P-lån är en helt annat sak.

Vill du testa Bondora G&G eller deras andra investeringsmöjligheter är du välkommen att använda denna registreringslänk så får du 5€ insatta på ditt nystartade konto på direkten.

Funderar du på något kring vad jag tagit upp i detta inlägg? Eller om du har en helt annan åsikt får du gärna delge detta i kommentarerna nedan.

- Annons -

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here