Månadsrapport – December 2018

822

Är ett tag sedan december tog slut men tiden har varit lite knapp för att göra ett inlägg. Nu kommer dock rapporten för det något trista avslutet på förra året.

Som sagt var slutet på förra året ingen direkt upplyftande upplevelse. Börsen var riktigt stökig och OMXS30 gick ner 7,91%. Ska man försöka se något ljus i tillvaron så tappade mitt innehav ”bara” 5,27% under december.

- Annons -

Coca-Cola gav utdelning

I december kom en utdelning på 30,01:- (Efterkällskatten) från kvartalsutdelande Coca-Cola. I övrigt blev det inga utdelningar under månaden.

I övrigt ökade jag mitt innehav i Axfood, ICA Gruppen, Investor B och Swedish Match.

Fortsätter att fylla på hos Mintos

Som ni vet lämnade jag Lendify i november och helt ärligt har jag inte känt någon saknad. Under månaden har jag fyllt på kapital hos Mintos men hos övriga är det bara räntan som fått innehaven att öka.

wpDataChart with provided ID not found!

Mintos

Ränteintäkterna från Mintos hamnade under månaden på 76,30:-. Nettoårsavkastningen i slutet av månaden låg på 10,31%. I övrigt finns inte så mycket att orda om. Några lån ligger som sena men inget som sticker ut i nuläget.

Kameo

Fortfarande bara ett lån som ligger och puttrar lite. 4,04:- ökning i form av ränta. Funderar på att öka innehavet men min något trista resa hos Toborrow har gjort mig lite avvaktande till företagslån.

Bondora

Hela 1,54:- in i form av ränta. Inte mycket att skriva hem om alltså. Procentuellt ett rejält tapp mot för förra månaden.

Viventor

9,96:- i ränta på mina investeringar hos Viventor. En ökning på ett par kronor mot för förra månaden. Ingen ny insättning här i nuläget utan bara återinvestering av räntorna.

Toborrow

Under månaden kom det in 24:- i ränta efter avgifter. Inga nya insättningar och jag kommer framöver att börja ta ut frigjort kapital och flytta till andra aktörer.

Savelend

Inga nya insättningar. 2,50:- plus i ränta.

148 kronor upp

wpDataChart with provided ID not found!

Under december kom det in 118,34:- i ränta och 30,01:- i utdelningar. (Alla belopp efter skatter och avgifter) Det ger alltså nästan 150:- som återinvesteras i nya investeringar.

Kommer när tid ges gå in lite närmare på 2018 i helhet.

- Annons -
Föregående artikelMånadsrapport – November 2018
Nästa artikelLån i Indonesien via Mintos

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here