Bondora – En besvikelse långt värre än befarat

903

BondoraSom jag tidigare skrivit så gav jag mig ut i världen och testade två olika P2P-företag med sin bas i andra länder än Sverige. Ett har varit bra och Bondora, för att uttrycka mig snällt, inte så bra.

I det här inlägget tänker jag lite kort redogöra för mitt innehav hos det Estländska företaget Bondora. Som jag tog upp i ett tidigare inlägg fanns det en hel den negativt att läsa på nätet gällande Bondora och möjligheten till att få en bra avkastning där. Och jag kan inte annat än att hålla med om det…

Minus och åter minus

Är mest elaka röda siffror, gärna med ett minustecken framför, när jag loggar in på mitt konto. Trots att jag haft konto hos Bondora i snart 1,5 år får jag inget grepp om deras algoritmer och liknande. Till en början testade jag med egna inställningar men insåg att det inte funkade så värst bra och byte till deras Portfolio manager med en balanserad inriktning. Om det blev bättre? Nja…

Som ni kanske anar så blir man inte direkt sugen på att gå in med mer pengar i Bondora. Dock kommer jag att låta mitt innehav ligga kvar då det inte handlar om några stora summor.

Plus, men på fel sätt

Ska jag se något positivt så har jag det betalats ut lite pengar i samband med att jag ”värvat” nya investerare. Jag hoppas att det går bättre för dom, om inte så hoppas jag att dom glömt att det var jag som tipsade dom. Om man ser till inkomsten via värvningarna så har jag gått plus hittills på Bondora. Problemet är bara att jag inte tycker att det är den vägen jag ska få avkastning. Jag vill ha avkastning på de pengar jag satsat och lånat ut. Där kan jag inte annat än att säga att det är långt kvar till målet.

Håll er borta från Bondora

Som ni kanske själva förstår så rekommenderar jag ingen att investera pengar i Bondora. Det finns andra, klart bättre, alternativ.

- Annons -

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here