Men skatt då?

2439

Även fast bloggen är ny och läsarantalet mer än blygsamt fick jag faktiskt en fråga gällande skatt när man investerar i Peer-to-Peer av en person som läst inlägget ”hur funkar P2P-lån”. Självklart en mycket bra fråga som självklart ska få ett svar.

Räkneexemplet i det tidigare inlägget var mer tänkt som ett exempel för att påvisa den eventuell kreditförlusten och dess verkan. Självklart borde jag någonstans i texten ha nämnt att måste betala skatt på din intjänade ränta. Du betalar 30% skatt som dras automatiskt av det bolag du använder dig av, dessa uppgifter meddelas även till Skatteverket. Kom ihåg att detta gäller de svenska P2P-bolagen och inte de utländska. När och om jag blir varm i kläderna kanske jag börjar titta på bolag utanför Sverige och då ta upp skattefrågan för dessa alternativ.

Kul att någon tog sig tid att ställa frågan. Självklart är ni välkomna att höra av er via kontaktformuläret eller kommentera direkt i inläggen. Då både med era frågor, tankar och åsikter.

- Annons -