Aktier hej då – Hej P2P!

2572
Foto: Graph With Stacks Of Coins från photopin (license)

Vad är nu det här? Ja det funderar jag också på. Fick för mig att jag skulle börja skriva lite om lån. Och då om Peer-to-Peer-lån i synnerhet och övriga lån i allmänhet.

I det här första inlägget kommer jag inte att bli särskilt långdragen. För att summera det lite kort. Tidigare har jag investerat en del i värdepapper, alltså aktier, i olika företag. Har väl gått både upp och ner, precis som börsen gör. Dock har jag haft lite dåligt med tid att hålla koll på mina investeringar och ofta, otur eller okunnighet vad vet jag, har gjort att jag har lyckats få till en del dåliga investeringar. Så nu lämnar jag helt enkelt den formen av spekulation som investeringsform.

- Annons -

Började spåna lite på vad jag skulle kunna göra men mina pengar istället. Av en slump kom jag in på en sida där det avhandlades lite kring Peer-to-Peer-lån, alltså lån mellan privatpersoner, i vissa fall även till företag. Kommer att avhandla detta närmare vid senare tillfälle. Har nu läst om detta fenomen och fastnat för det så pass att jag gett mig in i denna ”bransch”. Då mestadels för att jag tycker konceptet är spännande och väldigt intressant. Kan det även öka mitt kapital, vilket är huvudsyftet, så är det självklart bra.

Kom gärna åter för att läsa om mina försök att förstå mig på och lyckas inom P2P-lån.
/ Daniel

- Annons -
Nästa artikelHur funkar P2P-lån?

2 KOMMENTARER

    • Tackar!
      Försöker sprida lite kunskap vartefter jag lär mig nya saker om detta. Sen är det inte alltid jag förstår rätt. =)

Comments are closed.