28 november 2020

P2P Aktörer

Nedan listas en del av de P2P-aktörer jag känner till. Listan kommer att fyllas på när tid ges och du är välkommen att tipsa om du saknar något i listan.

  • Aktörerna listas i bokstavsordning och alltså inte utifrån hur bra dessa är eller utifrån någon annan rangordning.
  • Jag själv investerar inte i alla aktörerna som listas. Vill du se vilka av dessa jag har investeringar i kan du besöka denna sida.
  • Listan nedan är ingen rekommendation för vart du ska placera dina pengar. Den syftar endast till att hjälpa dig att hitta olika aktörer inom investeringsformen.

Svenska aktörer

Brocc är ett svenskägt företag lanserat 2016. Vi är en digital marknadsplats där konsumenter kan mötas direkt och utbyta finansiella tjänster utan dyra mellanhänder. Brocc är en enkel, trygg och smart lösning som skapar bättre och mer rättvisa villkor. Brocc är registrerat som Betalningsinstitut med tillstånd från Finansinspektionen att förmedla krediter och betalningar.

Hemsida: BROCC
Har funnit sedan 2014. Stabil och känd aktör som har bra snurr på lånen. Erbjuder dig att investera båda automatiskt och manuellt, väljer du det sistnämnda gäller det dock att vara snabb då lånen snabbt blir fullfinansierade.
Automatiskt månadssparande är möjligt. Även möjligt att koppla saldo mot Avanza:s plattform.

Hemsida: Lendify
Funnits på marknaden sedan 2013. Till en början investerade man endast i konsumentlån med kort återbetalningstid och lägre belopp. Nu har man även lån med högre belopp och längre återbetalningstid samt utlåning till företag.

Hemsida: Savelend
Erbjuder lån gentemot företag vilket alltså betyder att du lånar ut till ett företag istället för i privatlån. Det jag gillar med Toborrow är att man själv läser på om de olika företagen som söker lån och utifrån det väljer du själv belopp och den ränta, upp till 15%, du vill ha.

Hemsida: Toborrow
Kameo har funnits sedan 2014. Erbjuder lån till företag och fastighetsprojekt i Sverige, Norge och Danmark.

Hemsida: Kameo

Utländska aktörer

Estländska Bondora har funnits med ganska länge nu. Erbjuder investeringar i konsumentlån från Estland, Finland och Spanien. Även möjlighet till sparande i en fondliknande produkt som kallas Bondora Go & Grow med årsavkastning på 6.75%.

Hemsida: Bondora
Bondster är en tjeckisk FinTech-bolag som förbinder investerare från allmänheten med betrodda långivare. Bondster ger nya möjligheter för investerare som enkelt kan tjäna attraktiva avkastningar utan någon djupgående kunskap om finansmarknaden. För att eliminera risken är lån vanligtvis säkrade, till exempel genom fastigheter. Tack vare Bondster kan investerare tjäna hög avkastning från10% per år.

Hemsida: Bondster
P2P-investerings- och crowdfunding-plattform inom fastighetsområdet. Det är den första plattformen för investeringar och köp av fastigheter i Lettland.

Hemsida: Bulkestate
Brickstarter fokuserar på semesteruthyrningsfastigheter som är den mest lönsamma typen av tillgångar. Investeringen har hög säkerhet då det alltid finns en fastighetstillgång som säkerhet för investeringarna. Du kommer att få månatliga betalningar baserat på prestandan för din fastighet.

Hemsida: Brickstarter
Crowdestate är en nordisk crowdfunding-marknadsplats som erbjuder högkvalitativa, förutbestämda fastighetsinvesteringsmöjligheter i Estland, Finland, Lettland och Italien. Minsta investering är 100€.

Hemsida: Crowdestate
Crowdestor ger alla möjlighet att investera direkt i fastighets- och affärsprojekt utan mellanhänder och dolda förhållanden eller kostnader. Med Crowdestor kan du börja investera från 50 euro med en årlig ränta från 9%.

Hemsida: Crowdestor
Det globala utlånings- och investeringsföretaget Alfa Finance Group grundades 2015 med affärsinnehåll inom konsumentlån och P2P-investeringsplattformtjänster för privatpersoner. På mindre än två år har man framgångsrikt expanderat till Polen, Georgien och Indonesien, med totalt över 150 000 registrerade kunder.

Hemsida: DoFinance
Ekassa är en online-investeringsplattform och en del av en internationell finansgrupp som har varit verksam sedan 2012. Man fokuserar på investeringar i P2P-konsumentlån - ett av de snabbast växande finansieringsområdena i Europa.

Hemsida: Ekassa
EstateGuru verkar huvudsakligen i Estland men erbjuder även investeringar i lån från Lettland, Litauen, Finland och Spanien. I augusti 2019 utökade man även med lån från Portugal. På EstateGuru kan du investera i utvecklingslån, affärslån , överbryggningslån samt rekonstruktionslån. Hittills har EstateGuru mer än 19 000 investerare från 109 länder.

Hemsida: EstateGuru
Platform för fastighetsinvesteringar. Man samlar erbjudanden från stora europeiska crowdfunding-plattformar för fastigheter. 1 konto = 18+ plattformar. Minsta investering från 50€ även om originalplattformen har högre gräns.

Hemsida: EvoEstate
Fast Invest är en P2P-investeringsplattform som funnits sedan 2015. Enligt Fast Invest själva har man över 30 000 användare anslutna till plattformen. Investera i lån i valutorna EUR och PLN från långivare i Danmark, Spanien och Polen. Minsta investering är 1€.

Hemsida: Fast Invest
FinBee är en p2p online-plattform som sedan lanseringen i Litauen 2015 haft som mål att ge solid avkastning till sina investerare. Man uppger att man har en historisk avkastning på 18%. FinBee är fullt licensierat och övervakat av Bank of Lithuania. FinBee har p2p- och crowdfunding-licenser och licens för elektroniska pengar.

Hemsida: Finbee
Flender är en ledande marknadsgivare för den irländska SME-marknaden. Genom en kombination av P2P-finansiering och institutionella investeringar levererar Flender snabbt och effektivt nödvändiga medel till irländska små och medelstora företag.

Hemsida: Flender
Ibanwallet erbjuder investeringskonton från 1€ med ränta som betalas dagligen. Ränta från 2,5% med möjlighet att begära ut pengarna när som helst.

Hemsida: Ibanwallet
Lenndy är en peer-to-peer utlåningsmarknad där investerare kan investera i lån genom att köpa ut tidigare utgivna lånerättigheter.

Hemsida: Lenndy
Lettiska Mintos är en av de största och populäraste plattformarna för P2P-investeringar. Man erbjuder investeringar i en rad olika typer av lån i flera länder. För tillfället kan du investera i hela 32 länder och 12 olika valutor.

Hemsida: Mintos
Monestro är en peer-to-peer utlånings- och investeringsplattform som sammanför människor, som vill låna och människor, som är intresserade av att investera.

Hemsida: Monestro
PeerBerry är en peer-to-peer marknadsplats som erbjuder en möjlighet att investera i emitterade icke-banklån från hela Europa.

Hemsida: PeerBerry
PROFITUS är en av de mest ambitiösa och snabbast växande crowdfunding-plattformarna i Baltikum. Som en crowdlending-tjänst är det som en medlare mellan de som vill investera och de som vill få finansiering. "Profitus" utför riskbedömningar av ägaren och fastighetsprojekt, administrerar finansieringsprocessen, ger råd om marknaden.

Hemsida: Profitus
ReInvest24 är en plattform för fastighetsinvesteringar som gör att du kan investera i fastighetsobjekt i mindre belopp än det skulle krävas om du skulle vara en enda investerare och börja dra nytta av dina investeringar.

Hemsida: Reinvest24
Rendity gör det möjligt för enskilda investerare med lågt kapital att investera i verkliga tillgångar och därmed delta i fastighetsmarknaden.

Hemsida: Rendity
Robocahs plattform lanserade 2017 och erbjuder investeraren att investera i lån från Kazakstan, Filippinerna, Ryssland, Spanien och Vietnam.

Hemsida: Robocash
Swaper är en P2P-lånemarknad som erbjuder en enkel investering i förfinansierade konsumentlån från Polen, Spanien och Danmark i samarbete med Wandoo Finance Group. Alla investeringar som erbjuds på Swapers marknadsplats börjar från 12% årlig ränta med unik lojalitetsbonus för att tjäna ytterligare + 2%. Swaper gör investeringar bekväma med Auto-Invest Portfolio-verktyget, som investerare enkelt kan ställa in med bara ett klick.

Hemsida: Swaper


Hemsida: Twino
VIAINVEST är en peer-to-peer utlåningsplattform som erbjuder privata långivare / privatpersoner och juridiska personer en möjlighet att investera i kortfristiga konsumentlån som har sitt ursprung i hela Europa. VIAINVEST ger investerare tillgång till utlåning utanför banken genom att skapa en säker och transparent investeringsmiljö där investerare kan tjäna upp till 11% p.a. på deras kapital. För att maximera investeringsupplevelsen har VIAINVEST utvecklat flera viktiga funktioner, till exempel en återköpsgaranti och alternativ för automatiska investeringar för att göra investeringsprocessen pålitlig, enkel och sömlös.

Hemsida: Viainvest
Lettiska Viventor erbjuder investeringar i en rad olika typer av lån i flera länder. För tillfället kan du investera i Spanien, Bulgarien, Nederländerna, Polen, Litauen och Kenya.

Hemsida: Viventor
Investera i din ekonomiska frihet. Marknadsplats för investeringsmöjligheter från verifierade företag som betalar hög årlig avkastning. Börja med så lite som € 10.

Hemsida: Wisefund