12 november 2019

P2P Aktörer

Nedan listas en del av de P2P-aktörer jag känner till. Listan kommer att fyllas på när tid ges och du är välkommen att tipsa om du saknar något i listan.

 • Aktörerna listas i bokstavsordning och alltså inte utifrån hur bra dessa är eller utifrån någon annan rangordning.
 • Jag själv investerar inte i alla aktörerna som listas. Vill du se vilka av dessa jag har investeringar i kan du besöka denna sida.

Svenska aktörer

Brocc är ett svenskägt företag lanserat 2016. Vi är en digital marknadsplats där konsumenter kan mötas direkt och utbyta finansiella tjänster utan dyra mellanhänder. Brocc är en enkel, trygg och smart lösning som skapar bättre och mer rättvisa villkor. Brocc är registrerat som Betalningsinstitut med tillstånd från Finansinspektionen att förmedla krediter och betalningar.

Hemsida: BROCC
Har funnit sedan 2014. Stabil och känd aktör som har bra snurr på lånen. Erbjuder dig att investera båda automatiskt och manuellt, väljer du det sistnämnda gäller det dock att vara snabb då lånen snabbt blir fullfinansierade.
Automatiskt månadssparande är möjligt. Även möjligt att koppla saldo mot Avanza:s plattform.

Hemsida: Lendify
Funnits på marknaden sedan 2013. Till en början investerade man endast i konsumentlån med kort återbetalningstid och lägre belopp. Nu har man även lån med högre belopp och längre återbetalningstid samt utlåning till företag.

Hemsida: Savelend
Erbjuder lån gentemot företag vilket alltså betyder att du lånar ut till ett företag istället för i privatlån. Det jag gillar med Toborrow är att man själv läser på om de olika företagen som söker lån och utifrån det väljer du själv belopp och den ränta, upp till 15%, du vill ha.

Hemsida: Toborrow
Kameo har funnits sedan 2014. Erbjuder lån till företag och fastighetsprojekt i Sverige, Norge och Danmark.

Hemsida: Kameo

Utländska aktörer

Estländska Bondora har funnits med ganska länge nu. Erbjuder investeringar i konsumentlån från Estland, Finland och Spanien. Även möjlighet till sparande i en fondliknande produkt som kallas Bondora Go & Grow med årsavkastning på 6.75%.

Hemsida: Bondora
Det globala utlånings- och investeringsföretaget Alfa Finance Group grundades 2015 med affärsinnehåll inom konsumentlån och P2P-investeringsplattformtjänster för privatpersoner. På mindre än två år har man framgångsrikt expanderat till Polen, Georgien och Indonesien, med totalt över 150 000 registrerade kunder.

Hemsida: DoFinance
EstateGuru verkar huvudsakligen i Estland men erbjuder även investeringar i lån från Lettland, Litauen, Finland och Spanien. I augusti 2019 utökade man även med lån från Portugal. På EstateGuru kan du investera i utvecklingslån, affärslån , överbryggningslån samt rekonstruktionslån. Hittills har EstateGuru mer än 19 000 investerare från 109 länder.

Hemsida: EstateGuru
Grupeer är en P2P-plattform med bas i Riga, Lettland, som startades 2016. Man erbjuder investeringar i företagslån och olika projekt, exempelvis inom fastigheter.

Hemsida: Grupeer
Lettiska Mintos är en av de största och populäraste plattformarna för P2P-investeringar. Man erbjuder investeringar i en rad olika typer av lån i flera länder. För tillfället kan du investera i hela 32 länder och 12 olika valutor.

Hemsida: Mintos
PeerBerry är en peer-to-peer marknadsplats som erbjuder en möjlighet att investera i emitterade icke-banklån från hela Europa.

Hemsida: PeerBerry
Robocahs plattform lanserade 2017 och erbjuder investeraren att investera i lån från Kazakstan, Filippinerna, Ryssland, Spanien och Vietnam.

Hemsida: Robocash
Info kommer!

Hemsida: Swaper
Lettiska Viventor erbjuder investeringar i en rad olika typer av lån i flera länder. För tillfället kan du investera i Spanien, Bulgarien, Nederländerna, Polen, Litauen och Kenya.

Hemsida: Viventor
8-12%

Twino

Investera i Euro samt Pund i flera europiska länder.
 • Buyback Guarantee
 • Kostnadsfritt
 • Andrahandsmarknad
 • Flera länder

Monestro

Info kommer
 • Ingen info ännu
 • Ingen info ännu
0-16%

Fast Invest

Investera i Euro samt Złoty i flera europiska länder.
 • Ingen info ännu
 • Ingen info ännu

Crowdestor

Info kommer
 • Ingen info ännu
 • Ingen info ännu
0-21%

Kuetzal

Info kommer
 • Ingen info ännu
 • Ingen info ännu

Lenndy.com

Info kommer
 • Ingen info ännu
 • Ingen info ännu