Telegram en källa till kunskap – Startade grupp för oss svenskar

324

Har ganska länge försökt hitta ett bra ställe att utbyta information och tips kring de olika plattformarna jag investerar i. Äntligen har jag hittat rätt i form av appen Telegram.

Är väl sedan länge känt att ju mer information och mer kunskap man har om något desto lättare är det att lyckas med det man försöker uppnå. Vad det kommer till P2P/P2B och crowdfunding i allmänhet har jag länge försökt att hitta en bra källa att ösa kunskap ur.

En hel del bloggar har dykt upp och vissa har varit bra. Andra har dock haft en ganska uppenbar agenda där man bara försökt måla upp en fin fasad för att dra in lite kosing på att slussa läsarna vidare till de olika plattformarna. Men du då kanske vissa tänker nu. Japp, jag tjänar pengar på reklamen som finns på denna sida. Men å andra sidan försöker jag inte pracka på dig något, jag skriver bra om det jag gillar men jag skriver även om det jag inte gillar. Sen är det helt upp till dig att ta dina egna beslut kring vart och i vad du investerar dina pengar.

Genom åren har jag även hittat en del grupper på Facebook kring ämnet. Även här finns det en del bra grupper men på Facebook är det svårt att vara anonym och då verkar människor rent allmänt vara rädda för att skriva ut sina åsikter. Kanske är man rädda för att visa att man misslyckats med vissa saker, kanske är man inte så sugen att berätta hur mycket pengar man har investerat. Ja jag vet inte! Klart är att det är lite långsamt tempo på Facebook.

Appen Telegram öppnade en ny värld

Men för ungefär en månad sedan blev jag tipsad om att det i appen Telegram fanns flera grupper där man diskuterar kring olika plattformar för P2P / P2B. Var lite skeptisk först men installerade appen och gick med i några av grupperna… Kan bara konstatera att en helt ny värld har öppnat sig. I de grupper jag är medlem i diskuteras det flitigt om i princip allt som rör de olika plattformarna. Man tar upp sådant som är bra och mindre bra. Man diskuterar olika investeringsmöjligheter och man hjälper varandra med olika funderingar. I flera av grupperna finns även personer som är direkt ansvariga för, eller jobbar på, flera av plattformarna.

Personligen började jag med den här typen av investeringar för flera år sedan och önskar att jag hade haft en källa som Telegram att ösa ur då. Är in flera gånger om dagen och läser nya kommentarer, och lika bra är det för gör man ett lite för långt uppehåll har man oftast hundratals kommentarer att läsa igenom. Nedan listar jag de grupper jag är medlem i. Har du någon grupp på telegram att tipsa om så lämna gärna en kommentar.

Grupper jag deltog i då artikeln skrevs

 • BulkEstate discussion
 • EVOestate P2P investors discussion
 • FastInvest Discussion
 • Grupeer discussion
 • Lendermarket.com P2P investor
 • Mintos Discussion Eng
 • PeerBerry discussion
 • PeerDuckTales
 • SWAPER.COM investing Chat
 • VIAINVEST investors discussion
 • Viventor Discussion

Startade grupp för oss svenskar

Insåg precis att jag inte hittat någon grupp på Svenska där det diskuteras kring P2P, P2B och Crowdfunding varpå jag startade en. Den har just nu 1 medlem och det är jag. Sök efter P2P / P2B – Sverige på Telegram och gå med så kan vi byta erfarenheter och hjälpa varandra på svenska.

Telegram för Android hittar du här!
Telegram för iPhone, iPad och Apple Watch hittar du här!
Telegram för Windows Phone hittar du här!

- Annons -

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here