Grupeer hamnar längre och längre ner i gyttjan

253

Att Grupeer är i rejält blåsväder har väl inte undgått så många. Men är dom en bluff eller bara ett företag som av olika anledningar hamnat rejält fel? Personligen lutar jag åt det förstnämnda.

Gruppers plattform finns fortfarande kvar och utåt sett så ser allt ut att rulla på som vanligt. Men för de som sedan tidigare investerat i plattformen är det ganska tydligt att något är allvarligt fel.

Inga räntor och inga utbetalningar

Den senaste månaden har ingen av investerarna fått in ny ränta på sina konton. Att inget av lånen eller projekten på Grupeer skulle ha presterat alls ser jag och många andra som helt uteslutet. Dessutom är det fortfarande ingen som fått några av sina utbetalningar ännu fast att man haft tillgängligt kapital på sina konton. Personligen tror jag att de tidigare siffrorna man sett på räntor som tickat in bara har varit just siffror och nu har vi investerare sett verkligheten. Alltså att vi inte fått någon ränta, precis som det säkert varit tidigare också.

Nya konstiga uttalanden från Grupeer

Grupeer has developed a plan for stabilizing the situation created by the Covid-19 pandemic crisis within one to two years. Grupeer urges investors to remain calm and not panic, as that only makes the situation worse.

Man fortsätter att hävda att hela den här soppan beror på Covid-19. Detta är något som jag ser som näst intill helt uteslutet. Det förklarar inte vart det pengar som angetts som tillgängligt kapital tagit vägen. Dessa pengar skulle inte ha påverkats av detta eftersom de just var tillgängliga. Det finns enligt mig två förklaringar på detta. Antingen har dessa pengar använts för Grupeers löpande kostnader och därför inte varit tillgängligt för uttag eller så har dessa försvunnit på ett bedrägligt sätt. Båda förklaringarna är oacceptabla.

Sen uppmanar man investerarna att vara lugna och inte få panik eftersom detta bara förvärrar läget. Skulle vilja påstå att det är Grupper själva som förvärrar läget när man inte alls ger rimliga förklaringar på vad som händer och bara pekar på Covid-19 som enda och den sanna förklaringen.

Investors who have any questions, claims or other concerns regarding their Grupeer investments are invited to immediately contact the platform to discuss the issue.

Här har vi ett uttalande som verkligen bevisar att Grupeer utåt försöker hålla någon slags fasad uppe. Under de senaste månaderna har jag och många andra försökt få tag i Grupeer för att få någon slags förklaring. Många har kontaktat Grupper om väntande utbetalningar. Många har kontaktat Grupeer om vad som händer och vad planen för framtiden är. Mig veterligen har ingen fått svar på någon av de frågor eller andra kontaktförsök som gjorts.

Den enda form av kommunikation som sker från Grupeers håll är inlägg i deras blogg. Man har länkat till dessa inlägg från sin officiella facebooksida där man under varje länkning fått många frågor utan att svara på någon av dessa. Samtidigt anger man att man vill ha en dialog med sina investerare. Ser dom inte själva hur illa det ser ut?

The platform is trying to restore their reputation, and their clients trust the secure investment opportunities provided by the Grupeer platform.

Ja hur går det med det då? Om vi säger så här. Skulle det visa sig att Grupeer bara har haft oturen att hamna fel pga av exempelvis Covid-19 och man lyckas vända detta så är man troligtvis ändå helt körda på marknaden. Jag har svårt att se att någon av deras nuvarande investerare skulle kunna lita på Grupeer i framtiden. Man har helt enkelt skött detta på ett så pass dåligt sätt att man borde få en egen sida i historieböckerna. För mig finns det inte på kartan att ett ärligt företag skulle sköta en sak som denna på ett så här otroligt oproffsigt sätt.

Ännu ett tecken på falska projekt

Development Project -Stange

I ungefär samma veva som det började gå utför på riktigt för Grupeer publicerade man att projekt i Norge – Stange. Företaget som ska ha sökt finansieringen ”Northcon Norge AS” är av allt att döma ett existerande företag. Det är faktiskt så att företaget också har sökt finansiering via Grupeer och tittar man på Gruppers sida för projektet har man lyckats finansiera hela lånet företaget sökt. Så långt ser allt bra ut. Men…

Problemet är dock att företaget inte verkar ha tagit del av några pengar. Ägaren av företaget uppger i en tråd på facebook i gruppen ”Grupeer Fellows” att man mycket riktigt tagit kontakt med Grupeer men sedan aldrig sett till några pengar. Företaget har kontaktat Grupeer och begärt en förklaring utan att få ett svar. Känner ni igen förfarandet med den kompakta tystnaden från Grupeer?

Skärmdump från gruppen Grupeer Fellows på Facebook

Vidare uppger man att anmält detta till myndigheterna, det framgår dock inte till vilken och i vilket land. Men saken är den att det inte är första gången det uppstått liknande frågetecken kring publicerade projekt på Grupeer.

Vad blir nästa steg?

Vad nästa steg blir i denna härva är svår att sia om. Personligen tror jag att Grupeer är en bluff och inte ett offer för Covid-19. Det finns för mycket som talar emot Grupeers påståenden och det faktum att Grupeer inte bemött något av dessa är inte direkt till fördel för Grupeer. Ett seriöst företag hade försökt förklara eller på annat sätt reda ut detta.

- Annons -

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here