Första kreditförlusten hos Toborrow

146

Tidigare i april kom ett besked om att en av mina investeringar via Toborrow nu räknas som en kreditförlust efter att konkursförfarandet för det aktuella företaget har avslutats.

Att det skulle sluta med att jag inte skulle få tillbaka den del av mitt utlånade kapital som jag hade investerat i det aktuella företaget var jag redan inställd på. Senaste betalningen som kom in från låntagaren landade på mitt konto i mars 2018.  Denna investering var en av de första jag gjorde på Toborrow och min kreditförlust hamnade på 1562,40:- vilket inte är hela världen. Det hade kunnat vara värre men ändå surt när de investeringar man gör inte går som man tänkt sig.

Det finns enligt Toborrow en dom mot borgensmannen och kronofogden försöker utmäta tillgångar från denne. Har dock inte så stort hopp om att man kommer att få tag i så mycket av värde.

Nu vet jag att den aktuella verksamheten finns kvar på samma adress och med samma namn som det tidigare aktiebolaget hade. Utöver detta så använder man sig av samma logga så jag väljer att inte nämna vilken verksamhet det rör sig om. Jag har inget intresse av att ge nuvarande ägare negativ publicitet genom att deras namn dyker upp på Google i ett kanske inte allt för positiv sammanhang.

Sen kanske man kan ha åsikter och fundera på hur förfarandet gick till när verksamheten, om jag förstått lokaltidningen i aktuell stad rätt, såldes vidare av företaget jag lånade ut pengar till. Men jag antar att det finns många sätt att trolla bort pengar på.

- Annons -

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here