Kuetzal avvecklar sin verksamhet

240

Efter många spekulationer bland investerare kom igår det besked som många väntat sig om Kuetzal. Beskedet är att man avvecklar verksamheten. 

Personligen har jag inte inga pengar investerade på Kuetzal och har bara följt samtalen kring plattformen på håll. Detta då jag försöker följa med vad som händer kring de olika P2P-plattformarna. Nu är det väl så att man inte har samma intresse kring verksamheter där man inte har pengar investerade. Just den detaljen har ju gjort att jag inte lagt ner så mycket energi på problemen kring Kuetzal som jag kanske borde ha gjort

Stänger ner omedelbart

Hur som meddelade man på söndagen att att man avvecklar verksamheten med omedelbar verkan. Att man gör detta på en söndag känns för mig aningen suspekt bara det. Men visst…

Dear Kuetzal investor,
Our team wants to apologize for delays in payments and replies to e-mails received.
Unfortunately we have to inform that Kuetzal is announcing wind-down, furthermore the company will only process withdrawals of the funds, the company is no longer accepting new project applications, investors registrations and deposits. Company’s reputation was harmed sufficiently for the past weeks, and Kuetzal management does not see a way to recover investor’s activity, therefore we may not return to usual working process. The mission of the company may not be reached anymore.
Due to high number of reports, claims and negative messages SEB Bank and PAPAYA (the only two banks that Kuetzal used) initiated the AML check and has temporarily blocked Kuetzal’s bank accounts. Kuetzal is currently unable to perform any operations for undefined period. Kuetzal management is aiming to reestablish the activity of both operational bank accounts and perform buy-backs and withdrawals in shortest terms respectively.
Kuetzal will keep the investors informed.
We have not been able to make Kuetzal a successful player on crowdfunding market. We will however aim to exit the market quietly with minimum repercussion to our customers and the whole crowdfunding market. The website functions furthermore will be limited, only the user area will be kept. All the user area functions will continue working as before.
In case of technical issues with withdrawals or other question we kindly ask to use our contact mail instead of social networks or cellphone to receive the fastest service.

Var Kuetzal ett fall av bedrägeri?

Frågan många ställer sig är nu om Kuetzal redan från början var ett bedrägeri. Åsikterna  går starkt isär på den punkten och jag tycker mig se att de som har pengar investerade i plattformen lutar mer åt att det inte var det än de som inte har pengar investerade.

Anledningen till detta skulle jag vilja påstå är den att de som har pengar investerade där hoppas på en lösning in i det sista och därmed inte vill erkänna att man blivit lurade på sina pengar.

Idag, måndag, meddelade dock det företag som Kuetzal använt sig av för annonsering, Circlewise, att man fått betalt för den trafik man drivit till plattformen. Man uppger även att man förväntar sig att Kuetzal kommer att betala kommande fakturor också. Den detaljen är möjligen en sak som talar emot ett bedrägeri. Varför skulle en bedragare betala sina leverantörsfakturor?

However, Kuetzal was paying all invoices without any delay and we believe all future invoices will be paid too.

Circlewise uppger även att man kontaktat Kuetzal med en del frågor kring avvecklingen utan att få något svar.

Hoppas självklart att de projekt som funnits på Kuetzal faktiskt existerar och att investerarna på sikt får tillbaka sina pengar. Även om jag utifrån det jag läst ser chansen för det som liten.

- Annons -

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here