Månadsrapport – Juli 2019

516

Då var det dags för ytterligare en månadsrapport. Ganska lugn månad på aktiesidan men en del förändringar i portföljen för Peer-to-peer.

Ännu en räkning till tandläkaren betald. Nu är det bara en av de tre kvar sen så ska jag sluta tjata om denna. Men den svider riktigt mycket så jag måste nämna den i någon form av försök att få medlidande. Blir en ganska kort månadsrapport denna gång. Två nya aktörer in i P2P-portföljen under månaden samtidigt som jag lämnar en annan. Mer om det längre ner.

Aktieportföljen bjöd inte på några överraskningar

Juli bjöd inte på några utdelningar och jag gjorde endast två mindre köp. Dels i Swedbank och dels i XACT Högutdelande. Anledningen till detta är att jag försöker vikta upp mitt innehav i P2P-investeringar lite. Mina portföljer steg totalt 2,2% vilket är bättre än SIX30 return index som backade -1,4%. Alltid något…

Lämnar Lendify

I ärlighetens namn känner jag mig väldigt velig och otydlig när det kommer till Lendify. Men nu hoppar jag faktiskt av tåget. Funderar faktiskt på att lämna alla svenska P2P-aktörer förutom möjligen Kameo. Varför investera i plattformar med bristfälliga funktioner som erbjuder investeringar i lån med ganska trista räntor. Och som grädden på moset saknar alla dessa något som ens kan liknas med en återköpsgaranti. Jag har väldigt svårt att motivera mig själv till att investera i lån utan säkerhet på Lendify och i bästa fall lyckas ha en snittränta på 7-8% efter avgifter. Detta då jag på exempelvis Mintos i nuläget ligger på ca 12% avkastning och då i lån som alla har återköpsgarantis som löser ut efter 60 dagar. Då får jag dessutom ränta även för tiden som lånet varit försenat. Dessutom finns det inte ens en vettig funktion hos Lendify för att få fram rapporter om vad det gjorts för transaktioner under månaden. Nackdelen med att investera hos utländska aktörer är väl att det blir mer jobb med deklarationen.

Utveckling innehav Euro

Under juli tickade det in 206,18:- i räntor från mitt P2P-innehav. Då saknas det någon krona från Savelend som verkar pyssla med historiens längsta systemunderhåll. Har mötts av samma meddelande under de fem senaste dagarna jag försökt logga in. Känns lite sådär… Dessutom har man inte bemödat sig om att informera sina investerare om det nu något utdragna underhållet. Fast nu ska jag sluta spy galla över våra svenska plattformar. Kämpa på säger jag istället.

 • Bondora G&G = 1,70:-
 • Kameo = 5,82:-
 • Mintos = 159,51:-
 • Savelend = ???
 • Toborrow = 3:-
 • Viventor= 14,83:-
 • PeerBerry = 3,94:-
 • DoFinance = 10,88:-
 • Fast Invest = 4,05:-
 • Grupper = 2,45:-

Fortsatt fokus på P2P

Under augusti kommer jag fortsätta att lägga merparten av de pengar jag kommer att investera i min P2P-portfölj. Detta då jag i nuläget har 69,3% av mitt sparkapital i aktier och mitt mål är att inte ha över 60% på börsen.

Hur har det gått för dig under månaden? Kanske du tycker lika, eller helt tvärt emot mig, gällande Lendify. Kommentera gärna!

- Annons -

2 KOMMENTARER

 1. Savelend lämnar mycket att önska gällande plattformen, men räntan är ju riktigt bra. Jag ligger på över 11% ränta i snitt de senaste tre åren. En uppdatering så man kan få bättre överblick på vad som händer är på väg i höst säger dem.

  • Det ser vi fram emot. Får man även till någon form av andrahandsmarknad så är jag mer än villig att skjuta in pengar där. Just nu avvaktar jag.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here