Månadsrapport – Juni 2019

629

Då var det dags för månadsrapporten för juni. En månad som mest bara ramlade förbi utan att göra nåt speciellt väsen av sig tycker jag.

Om vi börjar med det tråkiga så kämpar jag på med delbetalningarna till tandläkare. Man var snäll att erbjuda kostnadsfri delbetalning om man delade upp det hela på tre månader. Tack det var snällt men ändå ca 5000:- att betala per gång som jag hade velat investera i stället. Nu lyckades jag ändå tillföra 5073:- till mitt sparkapital. Juli ser dock ut att kunna bli en mycket sämre månad. Ska bland annat åka med familjen till Danmark och kolla på de kända plastbitarna. Är rädd för att det kommer att försvinna lite av den potentiella sparkassan. Men man måste leva också, kom ihåg det!

Six Flags gör entré i portföljen

Under juni månad gjordes tre olika köp till portföljen hos Avanza. Dels ökade jag i Nobina samt XACT Högutdelande och dels släppte jag in Six Flags Entertainment Corp i värmen. Anledning till köpet av Six Flags är att jag tycker det är en kul bransch som har en framtid. Sen att aktien enligt mig är ganska billig för tillfället skadar inte heller. Man bjuder med nuvarande kurs på en direktavkastning på 6,15% vilken man delar ut fyra gånger om året och det tackar man inte heller nej till.

Värdet på min ISK samt AF ökade under månaden med 6,14% vilket är något sämre än SIX30 som ökade 7,41%. Detta är klart bättre än förra månadens nergång.

Köp under månaden

Utdelningar under månaden

Och räknar man ihop detta blir det 280,22:- som tillfördes sparandet helt smärtfritt.

Två nya P2P-aktörer i portföljen

När jag startade den här bloggen hade jag tänkt ha fokus på Peer-to-Peer och ska man lyckas med det måste man ju även försöka testa lite olika aktörer. Med tanke på detta har jag i juni månad öppnat konton hos Fast Invest samt PeerBerry. Mer om dessa kan du läsa i det här inlägget. Kolla även på ytterligare några alternativ för framtiden.

Under månaden tickade det in 174,36:- i räntor från de konton jag har i nuläget.

  • Kameo = 6,07:-
  • Mintos = 145,44:-
  • Savelend = 1,51:-
  • Toborrow = 3:-
  • Viventor = 10,99:-
  • Lendify = 7,35:-
Utveckling innehav Euro

I bilden till vänster kan ni se statistik för mitt innehav i de konton som använder sig av Euro. Tänkte ett tag räkna om kursen till Euro även för mina svenska innehav och lägga till i detta. Insåg dock ganska snart att våra svenska aktörer faktiskt har riktigt dåliga rapportverktyg så jag la ner den tanken tämligen omgående. Är det verkligen bara jag som tycker att våra inhemska aktörer är ljusår efter de utländska på den fronten?

Sammanfattning

Totalt fick jag in 454,58:- på mina konton under månaden som direkt sattes i arbete. Bara att tacka och ta emot. Kommer nu att försöka vikta upp mitt innehav i P2P då det nu ligger på precis 30% av mitt sparande och målet är att ha det kring 40%.

Spara på!

- Annons -

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here