Kameo uppdaterar budfunktionen

326

Lagom till midsommar släppte Kameo nyheten om att man uppdaterat sin budfunktion. Någon som jag själv och säkert flera andra uppskattar.

För att få lämna bud på låneerbjudanden hos Kameo har man tidigare varit tvungen att ha täckning för detta på sitt investerarkonto. Detta förfarande har varit lite jobbigt för oss som inte sitter med tillgängligt kapital på kontos hos Kameo. När ett lån man varit intresserad av dykt upp så har man alltså behövt göra en banköverföring. När väl pengarna dykt upp på kontot har det ibland hänt att lånen varit fullfinansierade.

Buda på lån – Överför pengar efter

Foto: Kameo

Efter förändringen finns det nu tre olika varianter för att lämna bud på erbjudna lån.

  1. Det vanliga sättet. Med kapital som du har tillgängligt på ditt investerarkonto.
  2. Betala i efterskott.
  3. Betala en del i efterskott och en del med kapital från investerarkontot.

När man väljer någon av de varianter som har betalning i efterskott så sätter man in det belopp som anges tillsammans med angivet OCR-nummer till det bankgiro som anges. Det belopp du reserverar ska ha överförts och bokförts på ditt konto inom 3 dagar.

Ett steg i rätt riktning

Att man genomför dessa ändringar är klart positivt och visar på att man lyssnar på sina investerare. Det blir nu möjligt att vara med och investera i intressanta lån utan att behöva ha pengar sittandes på investerarkontot i onödan. Nu ser jag fram emot att man även släpper nyheten om att man anslutit sig till Trustly för att förenkla ytterligare.

- Annons -

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here