Månadsrapport – Maj 2019

585

För att sammanfatta det lite snabbt så var inte maj någon vidare bra månad. Det totala portföljvärdet sjönk för första gången. Men garanterat inte för sista gången.

Som bekant var maj en riktigt trist månad om man vill se lite resultat. SIX30 Return Index som jag jämför mig med sjönk under månaden med -9,37%. Tittar men på mina två konton så sjönk mitt ISK, där jag har mina svenska innehav, med -6,72% och mitt AF-konto, med de utländska innehaven, sjönk med -12,72%. Tänker inte säga mer om det än att så är det ibland. Det gäller att tänka långsiktigt.

- Annons -

I övrigt fick jag en trevlig räkning från tandläkaren på 15 000:- den här månaden varpå jag inte lyckats spara i den omfattning jag velat. Dessbättre erbjuder regionen där jag bor kostnadsfri och räntefritt uppdelning av fakturan på tre tillfällen. Så därmed lyckades jag ändå spara de minst 10% av min lön jag har satt som allra lägsta mål.

Inga nya innehav

Inga nya innehav vare sig här hemma eller på andra sidan Atlanten letade sig in i portföljen denna månad. Jag fyllde helt enkelt på lite i mitt befintliga innehav.

Köp under månaden

Utdelningar under månaden

Sammantaget för månaden blev 399,05:- in i sparandet från utdelningar.

Ränteinkomster under månaden

På P2P-sidan minskade jag mitt kapital i Toborrow och flyttade till Lendify och Kameo. Tillförde även lite av sparkapitalet till dessa två. Månadens totala ränteintäkter hamnade på 203,37:-.

  • Kameo = 6,33:-
  • Mintos = 155,51:-
  • Savelend = 0,66:-
  • Toborrow = 20:-
  • Viventor = 15,20:-
  • Lendify = 5,67:-

Sammanfattning

Totalt ramlade det in 602,42:- i form av räntor och utdelningar under maj månad. Pengar som ni redan anar har gått direkt in i det fortsatta sparande. Tandläkaren och lite kommande semesterbestyr drar ner sparkvoten men man måste väl leva också? Ska få i runda slängar ganska precis 20000:- åter på skatten. Men eftersom jag utöver mitt fasta jobb har en enskild firma kommer dessa pengar senare. Hade hellre haft dom nu så man hade kunnat beta av exempelvis tandläkaren. Men i slutänden är väl kanske resultatet detsamma.

Ha det bra i sommarvärmen så hörs vi mer framöver!

- Annons -
Föregående artikelCashback-kampanj hos Mintos
Nästa artikelLån i Vietnam via Mintos

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here