Månadsrapport – April 2019

307

Bättre sent än aldrig brukar man säga. Fullt upp i schemat så månadsrapporten för april fick vänta till nu.

Eftersom rapporten blivit sen och jag haft otroligt mycket annat att göra så har jag nästan glömt bort vad jag pysslat med på spar och investeringsfronten under april månad. Dock kan jag säga att en sak sticket ut och det är att jag åter börjat investera hos Lendify. Detta då jag det dykt upp en del lån med högra ränta som ligger på den nivå jag vill ha för att det ska vara attraktivt.

3M Co tappade rejält

3M Co tappade rejält efter en svag Q1:a. Lite trist för mig med tanke på att jag gjorde mitt första köp av 3M i mars som sedan tappade ca 20% i slutet av april. Men så är det här i världen och på sikt så är jag inte bekymrad. Dock är det lite irriterade att jag faktiskt inte tänkte köpa 3M i mars utan Archer Daniels Midland Co (ADM). Och när vi så fint gled in på Archer Daniels Midland Co så blev det ett köp av dessa under april istället. Ett i mina ögon intressant globalt företag som står på många ben inom jordbrukssidan. Kommer att skriva mer om ADM i ett eget inlägg framöver.

Utöver detta plockade jag in den börshandlade fonden XACT Högutdelande som ett komplement till mitt tidigare innehav.

Köp under månaden

Utdelningar under månaden

Detta sammantaget gav en totalt utdelning för månaden på 1004,81:-. Det är inget som jag haft som något delmål men det är första månaden som jag fått mer än 1000:- i utdelning.

Ränteinkomster under månaden

Kommer inte gå in något närmare på mitt innehav i P2P för månaden mer än en presentation av inkomsterna som landande på totalt 136,71:-.

  • Kameo = 6,58:-
  • Mintos = 113,42:-
  • Savelend = 0,82:-
  • Toborrow = 7:-
  • Viventor = 7,54:-
  • Lendify = 1,35:-

Sammanfattning

Som sagt ovan hamnade utdelningar på månaden på strax över tusenlappen för första gången. Totalt för månaden blev inkomsterna 1141,52:-. Pengarna har självklart återinvesterats för att ge mig mer passiva inkomster i framtiden.

Ser redan nu att mitt sparande för maj månad kommer att bli lägre än jag tänkt. Anledningarna till detta tar jag upp i nästa månads rapport som borde komma ganska snabbt inpå denna med tanke dagens datum.

 

- Annons -

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here