Kameo erbjuder nu crowdfunding av franchiselån

350


I dagarna uppgav crowdfundingföretaget Kameo att man börjar erbjuda crowdfunding av franchiselån där en franchisetagare inom snabbmatskedjan McDonald’s är först ut.

-Idén med att skapa en franchiseprodukt som vänder sig till franchisekedjor och sparare i hela Skandinavien kommer ifrån att jag själv jobbat med franchise för länge sedan och ville skapa större förutsättningar för finansiering och sparande för alla genom att volym får möta volym – som det ofta handlar om i den här branschen, säger Vanja Eriksson, VD Kameo Sverige.

Först ut var alltså en franchisetagare inom snabbmatskedjan McDonald’s i Sverige. Man sökte finansiering av ett belopp på 1 000 000:-. Lånet var mindre än ett dygn efter att det lades ut på plattformen nästan helt fullfinansierat (96%).

Låg avkastning men säker investering

För det aktuella lånet kan man som investerare vänta sig en årsavkastning på 5%. Personligen är det lite för lågt utifrån vad jag själv vill lägga mina pengar på. Men lånet ligger i riskbetyg A och jag ser just den aktuella investeringen som väldigt säker. Nu ska man komma ihåg att det inte finns några säkra investeringar men för just det är lånet är 5% i mina ögon bra i förhållande till risk. Men själv står jag utanför den här gången.

- Annons -

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here