Månadsrapport – Mars 2019

441

Då var det dags för månadsrapporten för mars. En månad som gått riktigt fort och våren har börjat visa sig på riktigt även där jag bor.

Om vi börjar med vädret så har det både bjussat på minusgrader med snö och ett tiotal plusgrader med strålande sol. Där jag bor får man dock inte glädjas för tidigt. Jag brukar påminna mina vänner om att vi faktiskt har haft snöblandat ett par gånger i samband med brännbollsspel på sista april. Nog om det…

Swedbank bidrog till händelserik månad

Som vanligt börjar jag med aktiedelen. Under månaden har jag fyllt på tidigare innehav, sålt Coca-Cola, bjudit in 3M Co (MMM) i värmen och öppnat en kapitalförsäkring. Det sistnämnda kan du läsa mer om här. Swedbank bidrog klart till en händelserik månad på börsen. Jag har valt att behålla mitt innehav och även ökat på en del. Tyvärr fanns inte pengar över för att öka så mycket som jag hade velat.

I samband med att jag öppnade kapitalförsäkringen sålde jag av innehavet i Coca-Cola Co (KO) som fanns på mitt ISK. Första köpet i kapitalförsäkringen blev 3M och Coca-Cola försvinner därför tillfälligt ur min portfölj. Läsktillverkaren kommer dock att återvända till min portfölj inom kort. Tar lite emot att handla värdepapper i dollar nu med tanke på den svaga kronan (Aktuell kurs 9,31). Nu är det väl visserligen så att det förmodligen jämnar ut sig med tanke på den långa tidshorisonten men det tar ändå emot.

Köp under månaden

Utdelningar under månaden

Mars bjöd på totalt 219,28:- i utdelningar från tre av mina innehav.

Ränteintäkterna puttrar på

Mars månad gav lite mindre än de senaste månaderna i ränteintäkter. Det beror på att återbetalningarna för lånen hos Toborrow betalas ut kvartalsvis och jag hade bara ett mindre lån som ligger med återbetalning i mars månad, varpå den totala inkomsten blev något lägre den här månaden.

I övrig valde jag att lämna ett av mina sorgebarn, Bondora, som du kan läsa mer om här. Som jag nämnt tidigare har plattformen underpresterat och jag tröttnade helt enkelt på att se eländet. Pengarna från de lån jag sålde av hos Bondora har flyttats till Kameo, Mintos samt Viventor. Utöver detta har jag ökat på med ytterligare pengar hos Viventor och Mintos.

Ränteinkomster under månaden

Under månaden tickade det in 138,85:- från mina fem innehav i Peer-to-peer.

  • Kameo = 3,53:-
  • Mintos = 117,45:-
  • Savelend = 2,87:-
  • Toborrow = 3:-
  • Viventor = 12:-

Sammanfattning

Under mars månad fick jag alltså 358,13:- rätt in i mitt sparande helt gratis i form av räntor (138,85) och utdelningar (219,28). Pengarna har självklart återinvesterats och nu ser jag fram emot vad april har att erbjuda. Av allt att döma ser det ut som att jag för första gången kommer få över 1000-lappen i utdelningar och ränteinkomster. Nu är det väl bara en tillfällig njutning då jag har många utdelningar just i april. Men ändå är första gången man lyckas med detta kul och värt att nämna.

Hur går det med ditt eget sparande?

- Annons -

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here