Lån i Filippinerna via Mintos

557

cashwagonMintos släppte igår nyheten om att man nu inlett ett samarbete med Cashwagon vilket i sin tur ger möjligheter för oss investerare att investera i Filippinska lån.

Att man nu presenterar en aktör från Asien-Stillahavsregionen ser jag som något positivt då det öppnar en helt ny marknad. Dock kanske jag inte är så imponerad av villkoren som erbjuds i just det här fallet.

Investeringar i Cashwagon

  • Nettoavkastning upp till 10% per år
  • Alla lån från Cashwagon kommer med en 60-dagars återköpsgaranti
  • Korttidslån på 30-300€ med en löptid upp till 30 dagar
  • C+ Rating hos Mintos

Låg ränta i förhållande till risk

Rent spontant känner jag att räntan som erbjuds, upp till 10% på årsbasis, är lite i lägsta laget för en marknad som denna. Vad vet vi om låntagarna i Filippinerna? Hur ser deras kreditprövningar ut och vilken är deras vilja att betala tillbaka på sina lån?

Nu kommer visserligen lånen med en återköpsgaranti men du får inte ta del av förseningsavgifter eller räntan på den del av tiden som lånet är försenat om så sker. Cashwagon har dessutom en C+ rating hos Mintos vilket ytterligare drar ner mitt intresse för dessa lån.

 

- Annons -

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here