Månadsrapport – Oktober 2018

459

Oktober blev precis så grå och trist som jag hade räknat med. Börsen gjorde en rejäl dykning och det kom en omgång snö som resulterade i att snöskyffeln togs fram ur boden. Här kommer rapporten för oktober.

Vi börjar som vanligt på aktiefronten där börsen (OMXS30) i oktober bjöd på ett fall på 7,75%. Själv klarade jag mig på -1,73% så jag ska väl inte klaga allt för mycket.

Rejäl omstrukturering och en utdelning

Gjorde en rejäl omstrukturering av portföljen i oktober och jag tror att det var detta som räddade upp min portfölj så pass då jag lyckades handla någorlunda i botten av nergången. Tänker inte gå in så mycket mer på aktierna denna månad utan hänvisar till detta inlägg för att läsa om vad som hänt bland aktierna. Under månaden hade Telia utdelning varpå 49,45:- kom in på kontot.

Ökar innehavet hos Mintos

Även fast jag huvudsakligen håller på att vikta upp innehavet i aktier något så fick det även bli lite ökning i P2P. Valet blev även denna månad att sätta in kapital hos Mintos.

Mintos

Som brukligt börjar vi med Mintos där innehavet under oktober som sagt ökades på lite. Med 155€ för att vara exakt. Konstaterar att det kom in 13,10:- i ränta och att alla lån har betalats i tid.

Kameo

Inga nya insättningar gjorda. 4,37:- ränteinkomst.

Bondora

Inga nya insättningar. Lägre inkomst än vanligt i form av 8,63:-

Viventor

Inga nya insättningar. Fortsätter att ticka in en mindre summa i ränta som denna månad blev 6,03:-. Alla lån betalda i tid.

Lendify

Inga nya i insättningar. Tagit ut en mindre summa pengar som omplacerats till Mintos. Kommer fortsatt att återinvestera i Lendify men ta ut och omplacera ränteinkomsterna hos andra aktörer. Eventuell även minska det totala innehavet framöver. Oktober bjöd på 46,34:- i ränta.

Toborrow

Fortsätter investerande hos mitt lilla sorgebarn Toborrow. Budat på två nya lån och fått båda accepterade på 8,8% ränta. I övrigt har det ramlat in några mindre betalningar från ett företag som legat lite efter vilket man får tacka för. Dessvärre har ett företag jag har investeringar hos försats i konkurs. Där saknas det 1238,50:- innan investeringen gått jämnt ut. Toborrow företräder långivarnas intressen i konkursen och har anmält långivarnas fordringsanspråk till konkursförvaltaren så vi får väl se vad som händer där. I övrigt har det kommit in 34:- i ränta under månaden.

Savelend

Inga nya insättningar. 3,15:- i ränta.

165 kronor upp

Totalt i oktober fick jag 115,62:- i ränta efter skatter och avgifter och 49,45:- i utdelningar. Inkomsterna i P2P ligger fortsatt ganska statiskt med lite mindre upp och nergångar utifrån valutakurserna. Har snart viktat upp innehaven på aktierna så som jag tänkt och då kommer jag även att börja göra nya investeringar i P2P.

- Annons -

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here