Månadsrapport – September 2018

463

Då har ytterligare en månad passerat och vi har gått in, vad jag tycker, den trista hösten. Nu är det dags att summera vad som händer under september månad.

Om vi börjar på aktiesidan ökades innehavet i Atlas Copco och AstraZeneca. Utöver det köpte jag in mig lite i Telia som jag ägde i min tidigare portfölj. Vad det gäller Telia har dom en ganska hög direktavkastning och sedan ger dom utdelningar två gånger om året vilket jag ser som positivt.

En utdelning – Fortsatt värdeökning

I september kom en mindre utdelning på 31,68:- från AstraZeneca. Beloppet återinvesterades självklart men inte i Astra utan ingick i beloppet till de ovan nämna ökningarna. Under september ökade värdet på aktieportföljen ytterligare 1,1% och för året ligger det nu på en ökning av totalt 6,69%.

Som jag nämnde i förra månadsrapporten måste jag öka innehavet i aktier och nu ligger jag på 48,9%. Vad det gäller att minska exponeringen mot Ratos så minskade innehavet totalt sett till 42,4% av aktieinnehavet från förra månadens 44%. Bara att fortsätta att öka i annat.

Bara en insättning i P2P

Under september gjordes bara en insättning i mina investeringar i P2P. Egentligen skulle jag inte gå in med något den här månaden då jag som sagt håller på att viktar om hela min portfölj mot de uppsatta mål jag har. Men då Mintos gick ut med att man börjat erbjuda insättningar via Trustly så måste detta självklart testas.

Mintos

Enklast blir väl att börja med Mintos eftersom jag redan var inne på som. Gjorde en mycket blygsam insättning under månaden. I övrigt fick jag 6,17:- i ränta under september.

Kameo

Inget direkt att skriva hem om. Inga nya investeringar och ingen erhållen ränta under månaden som gick.

Bondora

Bondora bjöd på 20,99:- i ränta under september.

Viventor

Hos Viventor fortsätter jag att precis som de andra att återinvestera mina ränteintäkter. Under september fick jag 5,96:- som återinvesterades.

Lendify

Efter att ha suttit och tittat igenom lån för lån och räknat fram vad jag fått i ränta kom jag fram till att det från lånen hos Lendify betalats ut 34,98:-.

Har ställt en fråga till Lendify om man har några planer på att börja erbjuda en funktion där man bättre kan se vad som händer på sitt konto. Välja tidsperioder och där se olika faktorer. Precis som många andra av deras konkurrenter erbjuder. Lendify har dock av någon anledning inte svarat på mina frågor och det visar väl återigen att man kanske inte är så värst intresserade av sina investerare utan att själva tjäna pengar. Vi får se om det kommer något svar eller om jag får stöta på igen.

Toborrow

Mitt bud på 8,8% på ett lån som jag nämnde i förra månadsrapporten accepterades. Tack och bock! I övrigt utbetalades ingen ränta under september.

I övrigt har det ena lånet som det slutat att betalas på lämnats över till kronofogden. Vad som händer där återstår väl att se.

I ett av de andra företagen som inte betalar som tänkt har det iaf kommit in 16:-. Dock reagerade jag precis på att det av någon anledning fortfarande fattas 650:- innan det går jämt ut. Möjligtvis så att uppgifterna inte har uppdaterats. Får hålla koll på siffrorna framöver.

Savelend

Utifrån balansen vid förra månadsskiftet och detta konstaterar jag att 4,35:- betalas ut i ränta under månaden.

104 kronor upp

Totalt i september fick jag 88,45:- i ränta efter skatter och avgifter och 31,68:- i utdelningar. Värdet på portföljen ökade med 2906:- under månaden vilket är över min lägsta gräns. Valutakursen under månaden har gjort att investeringarna i Euro tappat lite i värde varpå beloppen i de utländska portföljerna minskat mer än av vad som betalats ut i ränta. Men då beloppen återinvesteras ser jag det inte som ett problem.

- Annons -

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here