Min tänkta strategi

517

När man läser på olika bloggar och liknande om andras strategier och upplägg finner man en hel uppsjö av olika tankar och varianter. Här redogör jag dock för min tänkta strategi.

Vi börjar i den delen som kanske är viktigast för att få pengarna att växa. Alltså om att hela tiden tillföra nytt kapital.

Kollar man runt så rekommenderar de flesta att man sparar 10-15% av sin inkomst. Det tycker jag är en rimlig gräns som de flesta borde klara av att hålla om man verkligen går in för det. Jag själv har 10% av min månadsinkomst som en absolut minsta gräns och hittills har jag legat över den gränsen. Nu vet jag att det finns många som kanske lever på en relativt snäv budget och då ska man komma ihåg att 10% inte är ett måste utan att det är bättre att spara lite än inget alls.

60-15 är min investeringsstrategi

60-15 säger förmodligen inte något för någon annan mer än mig själv. Som bekant investerar jag både i utdelningsaktier samt Peer-to-Peer.

Om vi börjar med 60 så är det den minsta procentuella gränsen för hur mycket jag ska ha investerat i utdelningsaktier. Resterande del placeras alltså i Peep-to-Peer och det är där siffran 15 kommer in.

Inte över 15% låst kapital

15% är alltså det maximala som jag ska lägga i investeringar som är låsta. Med andra ord investeringar i lån där det inte finns någon möjlighet till att sälja lånen. Pengar som alltså är låsta fram till att det aktuella lånet är helt avbetalt. Resterande investeringar i Peer-to-Peer ska alltså ske där det finns möjlighet att sälja lånen inom en relativt kort tidshorisont, mindre än en månad.

Långt ifrån min egna strategi

Fördelning 1/9-2018

När jag skriver det här inlägget ligger jag helt fel sett till min egna strategi. Som ni ser ligger endast 45,2% av investeringarna för tillfället i utdelningsaktier och 20,7% är just nu låsta.

Med andra ord så måste jag framöver lägga en ganska stor del av mina kommande investeringar i aktier för att få upp den delen och samtidigt minska andelen låst kapital.

Lite förenklat är tanken minst 60% i investeringsaktier och resten i Peer-to-Peer. Och maximalt 15% av de totala investeringarna får vara låsta.

Vad har ni andra för strategier för era investeringar?

- Annons -

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here