Lendify höjer serviceavgiften

927

På tisdagen dök det upp ett e-post i inkorgen där Lendify började med att berätta att man är Sveriges största marknadsplats och att man lånat ut 1,1 miljarder kronor. Sen flikade man in att man måste se till sin lönsamhet och således måste höja serviceavgiften.

Efter att ha varit i en tillväxtfas går Lendify nu in i en fas där vi även måste se till vår lönsamhet. Det är endast på så sätt som vi långsiktigt kommer att kunna utmana bankerna och deras vinster. Från och med den 17 september 2018 kommer vi således att höja intervallet för serviceavgiften från 0 procent – 4,5 procent till 0 procent – 5,5 procent på nya investeringar i lån.

Lendify berättar alltså att man kommer att höja maxavgiften med 1% från 4,5% till 5,5%. Serviceavgiften kan alltså vara lägre än maximala 5,5% men jag misstänker att vi kommer att se en generell ökning över hela spannet. Då Lendify enligt mig och många andra investerare redan innan hade en relativt hög avgift misstänker jag att flera personer kommer att sluta fylla på innehav i Lendify eller sälja av det innehav man har.

Tack och hej för mig Lendify

Personligen kommer jag till en början låta mitt innestående kapital ligga kvar och ta in ränta men vad det gäller nya investeringar i lån hos Lendify så säger jag… Tack och hej för mig Lendify!

Utöver detta meddelar man att den gräns för att få 500:- i bonus när man bjuder in en investerare höjs från 10000:- till 20000:-. Från 17/9-19 måste alltså både du och den du bjudit in ha 20000:- investerat kapital innan en bonus på 500:- var betalas ut till er båda. Även det en försämring som i mina ögon drar ner Lendify ytterligare.

- Annons -

2 KOMMENTARER

  1. Sålde hela min portfölj på lendify när andrahandsmarknaden startade. Har savelend kvar, känns betydligt bättre. Lendify har en irriterande hög svansföring.

    I övrigt kör jag utdelande aktier och minsta delen i p2p, utöver savelend så har jag mintos.

    • Lutar åt en försäljning av mitt innehav i Lendify också. Att gå in med nya pengar som det är nu känns iaf helt uteslutet.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here