Ryska Kviku nu hos Mintos

671

På torsdagen tillkännagav Mintos att den ryska kreditgivaren Kviku nu erbjuder investeringar i lån från Ryssland och Kazakstan i valutorna Euro samt Rubel.

Kviku är nu den sjätte aktören på Mintos plattform som erbjuder lån i Ryssland. Under 2018 räknar man även med att expandera till Polen och Spanien med sina lånetjänster.

”We are excited to be among the first originators to offer point-of-sale loans on the Mintos marketplace. The Russian online lending market is one of the most regulated globally and investors will surely benefit from the extra layer of regulation. Kviku is a leading European online point-of-sale lender and we look forward to diversifying our funding sources for loans that we issue in all of our countries of operations via our strategic partnership with Mintos” – Kviku Founder and CEO Nikita Lomakin.

Upp till 17% ränta för investeringar i RUB

Medelbeloppet på lån hos Kviku ligger på €500 samt 35 000 RUB med en genomsnittlig lånetid på sex månader. Man anger att man kan förvä

 

nta sig en ränta på upp till 10% för lånen i € samt upp till 17% för lånen i RUB.

Alla lån har buyback guarantee

Mintos uppger att alla lånen via Kviku kommer med ”buyback guarantee” vilket innebär att lånen köps tillbaka om dom förblir obetalda efter 60 dagar eller längre. Utöver det har Kviku 10% eget kapital ”Skin in the game” i varje lån vilket också kan ses som en viss riskreducering för de som investerar.

- Annons -

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here