Byte av kreditkort kan ge mer pengar i plånboken

1554

Har i många år släpat runt på ett kreditkort kopplat till Mastercard genom hotellkedjan Nordic Choice. Anledningen till att jag skaffade det var att jag en tid bodde mycket på aktuell kedja. Men nu är den tiden förbi.

Att se över sina kreditkort är väl kanske inget som direkt har med P2P eller utdelningsaktier att göra. Anledningen till att ett byte nu blev av är helt enkelt att man nu höjde årsavgiften från från 200:- till 595:- på  aktuellt kort. Detta skulle direkt ge mig 395:- mindre att investera varje år jämfört med nuvarande årsavgift.

- Annons -

Hög avgift, bra förmåner?

Med denna höga årsavgift måste jag väl ändå få ganska rejäla förmåner kan man tycka, men icke. Köp med kortet ger visserligen poäng som kan lösas in på aktuell kedja mot övernattningar samt att du kommer upp i en bättre medlemsnivå vid vissa poängnivåer. Men det räcker inte… Tack för mig!

Nu föll valet istället på OKQ8 och deras kort OKQ8 VISA. Störta snledningen till detta, om man bortser från årsavgiften, är att jag länge varit medlem hos OKQ8 men bara nyttjat deras medlemskort som gett mig en viss återbäring på köp i deras butiker samt vid tankningar i deras mackar.

OKQ8 ger mig mer

Deras kort har 0:- i årsavgift vilket istället ger mig 200:- extra att investera varje år (Jämfört med tidigare årsavgiften på mitt Mastercard). Kortet ger mig dessutom en bonus på 0,3% på alla inköp både hos OKQ8 och alla andra ställen, exkluderat konkurrerande bensinkedjor, som jag sedan också kan ta ut som kontanter och återinvestera. Väljer man att sätta in pengar på kortets konto har man dessutom 0,75% i sparränta. Väger man det här mot Nordic Choice Club Mastercard så inser man att ett byte ger mig mer.

Andra kreditkort kan ge mer

Det finns självklart en uppsjö av andra kort som kan ge bättre förmåner, bonusar och cashback än OKQ8. Blir du fundersam på dina villkor och om just du kan tjäna på ett byte så rekommenderar jag dig att använda Google så kommer du att hitta många sidor som jämför alla kreditkort på marknaden.

Utifrån mina förutsättningar är OKQ8 VISA det bästa kortet. Rent generellt tycker jag att man ska göra sig av med de kort som har årsavgifter om kortet i fråga inte ger dig något absolut nödvändigt som inget annan gör.

Ge bort 5950:- eller ha kvar 10000:-

595:- kanske inte låter så mycket per år. Men om du istället slår ut dessa pengar på hela året och sätter in 50:- i månaden under 10 år på exempelvis ett investeringssparkonto med 8% årlig avkastning, så har du efter dessa 10 år cirka 10000:- kronor. Det är bättre än att ge bort 5950:- till kortutgivaren.

- Annons -
Föregående artikelI vad investerar jag nu och varför
Nästa artikelVad är en utdelningsaktie

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here