Kännedomen om Peer-To-Peer lån är låg

622

Har den senaste tiden börjat diskutera med vänner kring fenomenet peer-to-peer lån. Vetskapen om P2P-lån är om inte helt obefintlig i alla fall mycket låg, åtminstone bland mina vänner.

Kom in på P2P-lån av en slump i samband med en utbildning på min arbetsplats så sent som i helgen. Ingen av de personerna som fanns intill mig vid bordet kände till detta. Möjligtvis en person men denne har jag diskuterat detta med lite snabbt vid tidigare tillfälle. Vad beror då detta på? I USA finns det en stor marknad för detta sätt att låna och låna ut pengar. I Europa har det funnits en tid och i Sverige under ett par-tre år om jag sett rätt.

Kanske är det så enkelt att de få företag som finns i Sverige inte nått ut till allmänheten. Att låntagarna kanske har missat detta kan jag tycka är mer förklarligt. De söker sig säkert av ren vana till de kända låneinstitut som finns. Dock förvånar det mig att många av de jag pratat med faktiskt är riktigt kunniga på investeringar, exempelvis i aktier. Personer som gillar att investera brukar även vara duktiga på att hitta sätt att investera sina pengar. Men det är säkert möjligt att det även här är så att man kör på det inarbetade. Hur som helst är det helt uppenbart att intresset för att investera i P2P-lån finns där ute. Alla jag har pratat med har blivit nyfikna och ställt frågor om detta. Någon har även ställt frågor kring att låna pengar på detta vis.

I nuläget avvaktar jag lite med att skriva min första rapport om Toborrow.se. Anledningen till detta är att jag helt enkelt inte lyckats få till någon aktiv investering hos dom. Det beror på att man där budar på den ränta man vill ha och jag har inte haft möjlighet att delta i slutstriden på olika budgivningar varpå jag knuffats ut. Väntar även med spänning på att Savelend ska få fart på sin nya låneplattform Loansys.

Med tanke på det jag diskuterat ovan kommer jag inom en snar framtid även att försöka skriva lite mer om peer-to-peer lån i allmänhet och lite kring de funderingar jag stött på.

- Annons -

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here